Emelkedőröl való indulás, hogyan zajlik gyengébb motorral rendelkező autóknál?
Figyelt kérdés
Jelenleg még tanuló vagyok, Golf IV-n tanulok, 1.9-es motor van benne, simán indul kuplunggal, de itthon egy 1.5-ös Logan van,ami viszont nem,ráadásul még sokkal érzékenyebb a gáz pedálja,és a kuplung is. Hogyan induljak dombról vele, kézifékkel? Mivel itt gázolni kell,nem elég csak a kuplungot felengedni,és nekem ez nem megy olyan jól,mivel állandóan lefullasztom a motort. Mennyi gázt kellene adjak,előbb a kuplungot engedjem,és aztán nyomjak gázt,vagy forditva?#indulás #emelkedőröl
2013. aug. 27. 11:18
1/7 Sinead válasza:
Én is 1.9-es 4-es Golfon tanultam, itthon egy 1.3-as Suzuki, meg egy 1.2-es Opel van. Ezek se indulnak el csak kuplunggal. Én be szoktam húzni a kéziféket, adok egy kis gázt, engedem a kuplungot, és amikor érzem hogy húzna, kioldom a kéziféket. Értelem szerűen az emelkedő nagyságával arányosan adom a gázt.
2/7 anonim válasza:
Ha 1.5 dCi a dákó, ami valószínű, mert benyásban 1.4-es van, akkor az is el fog indulni kuplunggal. Igaz, hogy nem akkora a nyomatéka, mint egy 1.9-nek, de ez is egy elég erős motor, menni fog.
3/7 A kérdező kommentje:
Egyenesben még igen,de dombról már nem,próbáltam.
2013. aug. 27. 16:11
4/7 anonim válasza:
Mért baj az ha induláskor adsz neki egy kis gázt?
Nekem 1.7-es dízelem van, de emelkedőn mindig adok neki gázt is. Sőt általában így indulok sík úton is, hogy dinamikusan induljon, ha csak nem lépésben történő araszolásról van szó.
5/7 A kérdező kommentje:
Azért,mert még kezdő vagyok,és nem így szoktam meg,biztosan időbe fog telni,még megszokom.
2013. aug. 27. 18:58
6/7 anonim válasza:
Amig ra nem erzel hol van a kuplung fogaspontja,nyugodtan indulhatsz kezifekkel.Egyebkent en kuplung+feket ajanlanam.Addig engedd a kuplungot,amig erzed,hogy egy picit raz.Ekkor felengedheted a feket, es ha nem gurul vissza az auto,akkor megvan a fogaspont es johet a gaz.Ha meg visszagurul,akkor engedd picit tovabb,es megint probald ki,hogy vissza gurul,vagy sem.
7/7 Beviz Elek válasza:
Az autóssuliban nekünk kötelező volt kézifékkel, de utána apum gyorsan megtanított embeti módon indulni.
Úgy kell, ahogy az utolsó is írta. Kuplung+fék. Engeded a kuplungot, elkrzd fogni, láb fékről gázra, kis gáz, kuplungon picit engedsz, és rajt.
Érdemes párszor megcsinálni természetesen, de 2-3 alkalom után ráérzel hogy mekkora gáz kell és mennyit engedj a kuplungon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!