Az autóban a generátor és az akkumulátor fixen össze van kötve?
Figyelt kérdés
Ha nem, akkor hogyan van megoldva, hogy ne merítse le az akkumulátort?2013. aug. 22. 17:11
1/6 anonim válasza:
Mi merítené az akkut amikor azt tölti a generátor?
2/6 A kérdező kommentje:
Álló helyzetben, ha nem jár a motor. Működés közben tudom, hogy az tölti.
2013. aug. 22. 17:34
3/6 anonim válasza:
a generátor tölti az akksit, meríteni nem is tudná. ha áll a motor, a generátor se forog. valamit félreértesz.
4/6 anonim válasza:
Én értem a kérdést :) Szerintem nincs összekötve fixen. Plusz a generátor szerintem nem olyan generátor, hogy egy sima villanymotor fordítva hasznlva. Mert szerintem te erre gondolsz. Engem is érdekelne a ppntos válasz.
5/6 anonim válasza:
A régi, dinamüs kocsiknál volt a visszramkapcsoló relé, ami megakadályozta a lemerítést. A dinamó tulajdonképpen egy egyenáramú motor volt, csak dinamóként használták.
A generátoros kocsikban a generátor tényleg fixen össze van kötve az akkuval. Ez nem azt jelenti, hogy a generátor tekercseivel, mert a tekercsek és az akku között ott van az egyenirányító. Az alakítja át a váltakozó feszltséget egyenfeszültséggé (és mellesleg, nem engedi hogy áram folyjon az akkuból a tekercsekbe).
6/6 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm az utolsónak. Arra gondoltam, hogy a generátornak van tekercse és alap esetben ha nem jár a motor és nem tölt, akkor ezen a tekercsen keresztül folyik-e áram. Köszönöm.
2013. aug. 23. 10:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!