Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 100 kilométeren hány liter a...

100 kilométeren hány liter a jo fogyasztás?

Figyelt kérdés

2013. aug. 18. 16:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ez attól függ. Akinek veteránautója van, az örül, ha 10-12 litert eszik 100-on a Volgája, mert a 14-15 literes norma alatt teljesített. :) Aki meg praktikus járatú autót üzemeltet, az nem igen szeretné 6-7 liter fölött látni. Én 6 liter körül járok, és ez szerintem teljesen jó. Én azt mondom, normál használatú személyautónál kíméletes használatban (extrák nélkül) ne egyen 7-nél többet, mert akkor kuka. Szovjet veteránautóval (pl. egy 2,4-es Volga) pedig 10-13 l között érdemes maradni.
2013. aug. 18. 19:13
 12/15 anonim ***** válasza:
Na de országúton vagy városban?
2013. aug. 18. 20:31
 13/15 anonim ***** válasza:
attól függ milyen autóval. Valamelyik autóval sok a 6 literes fogyasztás is, valamelyikkel meg örülök a 8 liternek, de nem lepődök meg a 12 liternél sem.
2013. aug. 19. 00:03
 14/15 anonim ***** válasza:

#12: Bizony, számítanak a körülmények, de nem is igazán a város vagy az országút, legalábbis ahogyan mi vezetünk. A városi és az országúti fogyasztás elég hasonló, valószínűleg a városi lenne az alacsonyabb, ha gyorsan mennénk országúton :D Persze Budapest végig dugóban más kérdés...

De városi tankjaink nincsenek, így nehéz. Viszont az időjárás rengeteget jelent. Úgy kb. a legtöbbet, a száguldozást és a dugókat kivéve, ha adott a jármű. Utána jön a vezetési stílus.

Hmmm... Ami a mi járműveinket illeti.

Yaris 1.0, benzines: 4 liter alatt már jónak tekintem, városban, apró utakra lehet kicsit több, szolid hegyekben pedig a 4 az téli tank. Viszont a párom 50-nel megy mellékutakon.

Hyosung GV250 Aquila (az én motorom): 2,5 körül már virulok, a fogaskerékcsere előtt, gyári állapotban 2,7 volt a jó fogyasztás, tipikusan nyári túrákon értem el, ha szép volt az idő :) Ma már nem olyan érzékeny a körülményekre a fogyasztás, nem értem.

BMW F650 CS aka Scarver (a párom motorja):

Nyáron 2,7 alatt már kifejezetten jó a fogyasztás, akár munkába járástól, akár túrázásról van szó.

2013. aug. 19. 14:08
 15/15 Evele123 ***** válasza:

Szia kérdező!

2 adat autó fogyasztásra és az sem mindegy, mit tankolsz bele!

Suzuki Ignis 1.3 "Budget"-minőségű auchanos 95-ös benzinnel: 8-10 litert evett 100-on.

Renault Thalia 1.5 DCi: 4,7 és 5,3 liter gázolajat fogyasztott OMV Maxx Motion premium dízelből. "Sima" dízelből valamivel többet fogyaszt, de mi inkább a drágábbat rakjuk bele, nem sznobságból, hanem mert a francia autók többsége finoman szólva szervizérzékeny és kényes az üzemanyagra is :-DDD

A Rönyó fogyasztása szerintem nagyon jó.

2013. szept. 12. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!