Volkswagen Passat rángat, néha alig bír elindulni mert remeg. Mi lehet a gond?
"Remegve indul"
Kövérebb gáz (vagy több kuplung) kellen? Esetleg más a hiba oka?
"néha 3-4000 fordulatnál is beremeg."
Sebességtől is függ, vagy kizárólag fordulattól?
"Vissza kell váltani."
Általában ez természetes.
"Olyan emelkedőkön ahol ez előtt 4.-be felment most 2.-ba megy fel."
Lendületből ment fel 4.-ben ezelőtt?
"Gyertya probléma lehet?"
A gyertya vagy ad szikrát, vagy nem.
A remegést leszámítva én kuplungra tippelnék, bár sanszos, hogy nem működik az összes hengered.
A remegésen kívül, a többit leszámítva... *
Bocsi, nem tudom hogy szedtem össze az előbb. :D
Ha egy adott sebességtartományban ráz, akkor inkább futómű lesz a ludas (gumi és centrírozás pontosabban). Ha fordulattól függően, akkor ott valami nagyon nagy baj van.
A kuplungról nem tudok nyilatkozni. Nézz utána, de márkaszervizben tuti drága.
a szokásos kúton tankoltál?
autó évjárata?
Mennyi okos ember! o.O Drága barátom, ez motortartó bak ÉS/VAGY gyújtás. (Benzines motor esetén) Kiszakadt már a gumi belőle, kell venni egy újat. Cseréje nem nagy durranás, házilag is mennie kell, hidroemelő legyen. Vagy 40.000.- pénz maga a bak. Lehet, hogy mindkettő cserés. De MEGÉRI. Hidd el.
Az induláskori remegést (mintha akadozva indulna) pedig az okozza, hogy a kuplungtárcsa rugói tönkre vannak már menve, lötyögnek, cserélni kéne a tárcsát. Ez két hiba, amit leírtál. A felmenetel biztos kuplung, mert csúszik, ezért nem megy fel négyben. Szerelő esetleg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!