Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van valakinek Opel Corsa D...

Van valakinek Opel Corsa D 1.7 CDTI? Kinek mi a véleménye róla?

Figyelt kérdés
Kinéztem egy 2008-as évjáratu Corsa-t 1.7 CDTI motorral van szerelve 125 lóerős. Valakinek esetleg ha vannak tapasztalatai ezzel a motorral kapcsolatba az kérem ossza meg velem. Egyébként 108000km van az autóba. Szervizkönyves.

2013. aug. 16. 19:14
 1/5 Dörmögő ***** válasza:
74%
Ez nem tapasztalat, de ez a motor az isuzu diesel továbbfejlesztett változata, és az isuzu dieseleknek elég jó a hírük.
2013. aug. 16. 20:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Megbízható, ha megfelelően karbantartják. A Corsában keveset is eszik. Az a 108e km nem sok, már ha az a szervízkönyv vezetett.
2013. aug. 16. 20:57
 3/5 gomzoli ***** válasza:

5 évesben hihető a 108 ezer, ami ennek a motornak semmi, ha jó gazdája volt.

Nekem ennek a motornak a 101 lovas elődje van, Combo-ban, nagyon elégedett vagyok vele, 217 ezret ment 8 és fél év alatt, ezalatt 1 db izzítógyertya, és egy hűtőtermosztát (mindkettő kb. 10 E Ft) romlott el. A fogyasztása még ebben a kocsiban (180 magas, 1365 kg) is 6 körül megáll vegyesben, a dinamikája pedig több, mint kielégítő.

Képzelem, hogy a kis Corsát hogy mozgatja...

Egy hátránya van, a hangja. Szeretned kell a dieselhangot, máskülönben utálni fogod.

2013. aug. 16. 21:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Diesel hanggal nincs problémám :)
2013. aug. 17. 06:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem meg Astrában van ugyan ennek a motornak a 101 lovas elődje.

190.000 km-nél tartok, eddig egy tömítés és egy kidörzsölődött vízcsövet kellett cserélni rajta. Mindkettő aprópénz...

Fogyasztás átlagban nekem is olyan 6 liter körüli.

A hangjával nekem semmi bajom. Alapjáraton sem zavaró, magasabb fordulaton pedig teljesen kisimul. A Szomszédomnak van egy dízel Fordja. Na, az tényleg egy traktor az Opelhez képest.

2013. aug. 17. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!