Kicseréltem a simson s51 első lámpaizzót és gyengén világit akár nyél gáznál is, mi lehet a probléma?
Kétfázisó izzó? Nocsak! Ilyenről még nem hallottam.
Kétizzószálas lesz az. a 12V 35/35W-os izzók a késői, 12V-os S51-ekbe valók. Ha HS1 jelű halogénről van szó, akkor az meg az "Electronic" néven emlegetett S51-be kell gyárilag.
Nagyon valószínű, hogy túl nagy az izzó teljesítménye. Sőt, lehet, hogy a névleges feszültsége is. Meg kell nézni a korábbi izzót, ha 6V-os, akkor olyat kell venni a motorkába, mert a 6V-os elektromos rendszerben elég hülyén világítanak a 12V-os izzók. De az is lehet, hogy 12V-os az elektromos rendszer, csak kicsi a világítótekercs teljesítménye. Ilyenkor a leggyorsabb megoldás a 12V 25/25W-os izzó használata.
Az izzó egyébként nem fogja vissza a motort. A világítótekercs leadja a maga mit tudom, hány wattját, ezt értelemszerűen a főtengelyről veszi fel, ez fékezi a motort. De ha nagyobb teljesítményű izzót szerelsz be, attól még nem fog nagyobb teljesítményt leadni a tekercs. A teljesítményfelvétele ugyanannyi lesz, csak míg a gyári izzó ettől a teljesítménytől fehéren izzik, a nagyobb teljesítményű csak sárgás-vöröses színnel pislákol.
Talán sokat jelentene, ha a haverjaid helyett hozzáértővel konzultálnál a karburátor beállítása és az elektromos rendszer kérdéskörében, mielőtt sikerül teljesen tönkretenni a motort. Vagy mondjuk lehetne olvasni szakkönyveket is, az is jól jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!