Menet közbe, pontosabban gázadásnál jobb oldalon az első kerék felől kisebb nyikorgást hallok. Mi lehet a probléma?
Ne legyen igazam, de lehet a nagy nyomású szivattyú is, az is ott van.
(Amúgy nem CDTI? Nekem az van az eggyel újabb Astrában.)
"Nem, ez 1.7-es ISUZU motoros Astra. :)"
Na, hát az enyém is Isuzu motoros, szintén 1.7-es és szintén Astra. De ez CDTI.
Az enyém Z17DTH motorkódú, 101 lóerős. Ezt rakták a G-be is. Meg volt az elődje. Az 80 lóerős volt, talán Z17DTL a motorkódja. Azzal is szereltek G Astrát. Lényegében ugyan az az alapja a két motornak.
De talán nem is lényeg...
Nagynyomású szivattyú újonnan 600.000 Ft körül van. Bontott van 30-50.000 Ft körül. De az megint lutri. Nekem a felújítást javasolták. Ez hibától függően 20-100.000 Ft.
Már ha nálad is ez a baj. Mert nálam egy kicsit más volt a hibajelenség. Nálam épp ellenkezőleg, hideg motornál ad egy fura nyikorgó hangot jobb oldalról. Kis gázt adva vagy bemelegedve elmúlik. De nálam egész jól megy, nem rángat, csak ilyen hülye hangja van.
Így amíg más problémát nem tapasztalok, a viszonylag költséges felújítással is várok.
Amúgy ajánlom az opelforum.hu oldalt! Van külön G Astrás topik, azon belül pedig külön motor problémákkal foglalkozó téma is.
Ott esetleg lehet hogy van valakinek más ötlete is és tudnak segíteni.
Akkor az a kódja, rosszul emlékeztem...
Nem tudom, mert még nem újíttattam fel, mert nekem a működésével nincs gond. De elvileg meg tudják csinálni 1 év garanciával és jóval olcsóbb mintha újat venne az ember.
Nekem azt mondták Opel márkaszervizben hogy a hang alapján lehet hogy csak egy csapágyat kell benne kicserélni. De ezt sem ott helyben csinálták volna, hanem továbbították volna egy olyan műhelybe ahol erre szakosodtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!