Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata váltós kocsinál, ha...

Automata váltós kocsinál, ha D-be áll a sebváltó és úgy indítják, megindulna?

Figyelt kérdés
Filmekben gyakran látom, hogy ha megállnak vissza tolják N-be. Mivel ott csak gázzal lehet indulni nem hinném, hogy megindulna mint manuálisnál, ha sebességbe van. Akkor mi értelme egyáltalán az üresnek? Ha sebességbe hagyják legalább az megfogja az autót.

2013. aug. 15. 22:36
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Az L az nem mind1ken van, én eddig csak 4 beosztású kart láttam: P R N D
2013. aug. 16. 21:03
 12/15 anonim ***** válasza:
2013. aug. 16. 21:35
 13/15 anonim ***** válasza:

Gyártója válogatja. A gyár mmérnökei csak a megmondhatói, hogy miért nincs L ?

Ők tudják a beépítendő váltó képességeit a meghajtó motor, és a kaszni súly függvényében.

a fokozatok megvannak a váltóban, csak nem vezetik ki a fülkébe, hogy korlátozható legyen (mert az L az korlátozza a váltót, hogy ne váltson feljebb, ha véletlenül csökken egy picit a terhelés)

Volt egy volvónk, azon sem volt L (sem) csak D, de baromi erős volt, és nem számított az emelkedő..

szóval csak a mérnökök tudják egészen pontosan..

2013. aug. 17. 04:30
 14/15 Bajer ***** válasza:
Tapasztalatból tudom,hogy az L akkor a leghasznosabb ha a kocsi magas hóban megy és muszáj kipörgetni a kerekeket a folyamatos haladáshoz. Volt, hogy D-ben hagytam és felváltott 2. fokozatba a váltó de már váltott is vissza 1-esbe. Ugyanez van meredek emelkedőn, mert a 2. fokozatnak túl nagy a terhelés. Ez a fel-le váltogatás pedig árt nagy terhelésnél a váltónak, de ha L-ben van akkor a nagy nyomatékkal végig lehet menni ameddig szükséges.
2013. aug. 19. 17:00
 15/15 anonim ***** válasza:

Mivel ott csak gázzal lehet indulni - nem, automatával úgy kell indulni, hogy lassan engeded fel a féket. Amint levetted a lábad a fékről, a kocsi menni fog, viszi az alapjárat.

Nem lehet indítani ha a váltó nincs P vagy N módban. Egyszerűen nem inditózik!

2013. dec. 26. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!