Hogy érdemes egy autó motorját letisztítani?
Le szokták mosni. Én még nem mertem lemosatni. Ahol csinálnak ilyet ott is nagy betűkkel ki van írva hogy kizárólag a megrendelő saját felelősségére csinálják és semmilyen garanciát nem vállalnak rá.
Nem véletlenül. Elég ha beázik a motorvezérlő, máris több százezere lehet a kár. Ezért én inkább hagyom porosan.
Illetve amennyit elérek, ronggyal, ecsettel, kompresszorral, féktisztítóval azt letisztítom. Amit sehogy nem érek el az úgy marad.
Hát jah, könnyen meglehet a baj.
Letörlöd aztán jónapot.
Én inkább csak slaggal mosom le, mert a magasnyomású szétba**hat akármilyen apróságot, aztán nem tudom mi a baja.
Legjobb megoldás a bajok elkerülésére: az akkut ki kell venni, igy nemigen lesz baj. Ezt persze nem kell minden hónapban megcsinálni, elég 1-2 évente, azért sokkal jobban néz ki úgy a motortér.
"Ha járó motornál csinálod akkor a generátor is túléli."
Az lehet, csak a blokk repedhet szét ha forró. Ezért szigorúan tilos meleg motort mosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!