Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A benzines autók lefulladnak?

A benzines autók lefulladnak?

Figyelt kérdés
Ha egy benzines autót 1esbe teszek és szépen lassan felengedem a kuplungot akkor elindul,de ha teljesen fel van engedve akkor lefullad?És menet közbe is a többi sebességben lefullad ha nem adok gázt?(jelenleg diesel autón tanulok vezetni)
2009. okt. 27. 09:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ha hirtelen engeded fel a kuplungot, az is lefullad, de ha szép lassan akkor talán egy benzines is elindul alapjáraton, persze ezt egy 1 literes motortól ne várd el.
2009. okt. 27. 09:45
 2/14 anonim ***** válasza:
amíg csúsztatod a kuplungot addig nemfullad le, ha teljesen felengeded akkor az alapjárattól függ hogy lefullad-e, illetve a többi sebességben csak akkor fullad le ha megállítod az autót vagy nagyon leesik a sebessége
2009. okt. 27. 09:46
 3/14 anonim ***** válasza:
Ez a motor nagyságától is függ. Az köztudott, hogy a dízelnek nagyobb a forgatónyomatéka. Én 2000 cm3-is dízelen tanultam meg vezetni, és kuplung felengedésével simán elindult alapjáraton. Most egy 1900 cm3-es benzinesem van, és az már így nem indul el. Amennyire engeded fel a kuplungot, közben a gázt is nyomod. Más vezetni, de hamar bele fogsz jönni.
2009. okt. 27. 09:48
 4/14 anonim ***** válasza:
Nekem 1.8-as motor van, 2-es alapjárat enyhe emelkedőn simán viszi. Óvatosan kell bánni a kuplunggal és akkor nem fullad le.
2009. okt. 27. 10:35
 5/14 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
Amikor gyerek voltam, ugyanezt próbáltam ki a fater Skoda 105-ösével (1049 cm3). Kicsit a szívatóval növeltem az alapjárat "erején", és mentem egy nagyon csendes kört a kihalt városban, fel tudtam pakolni talán 4-be is, éppen nem fulladt le. A végén, otthon hiába vettem le a gyújtást, nem akart leállni, mert gondolom kormos lett és öngyulladt. (Bevágtam 4-be és kuplung fel, akkor persze leállt.)
2009. okt. 27. 10:53
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Persze, hogy lefulladnak. De az új dieselek nagy fordulatszámon hatalmas sebességet tudnak leadni, kisebben meg sűrűbben lefulladnak. Tehát a diesel többször lefullad mint a benzin
2009. okt. 27. 11:39
 7/14 anonim ***** válasza:
azt azért ne felejtsük el, hogy a tanuló autóknak meg van emelve picit az alapjárat, legyen az benzines vagy dízel
2009. okt. 27. 12:52
 8/14 anonim ***** válasza:
Máshol van a nyomatékmaximum dízelnél mint benzinesnél. A benzinest jobban kell forgatni ,hogy úgyan úgy mennyen mint egy dízel. A dízel alsóbb fordulaton (1500-2500rpm) teljesít olyan nyomatékot mint a benzines (4500-5500rpm). Ezért nagyobb is az élettartamuk. De pár perc alatt hozzá lehet szokni akármelyik autóhoz. Habár ha most tanulsz vezetni nemfog még úgy menni mint több tízezer kilóméter után.
2009. okt. 27. 13:27
 9/14 anonim ***** válasza:

Én benzinest vezetek de dieselen tanultam.

Benzinesnél az elindulás kicsit nehezebb mert jobban kell csúsztatni a kuplungot és gázt is kell adni. A diesel 2esben is megy alapjáraton.

Amúgy sokkal jobban gyorsul a benzines, csendesebb a motorja úgyhogy én szeretem.

Vezetni nem nehezebb mint a dieselt.

2009. okt. 27. 13:55
 10/14 anonim ***** válasza:
a diesel borám még 1esben is 10-el megy alapjáraton, és semmit nem állítottam át rajta... szerintem dieselt vegyél, és ha jobban tudsz vezetni, majd akkor jöhet a benzines
2009. okt. 27. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!