Érdemes használni azt a Castrol 5W 40-es olajat, amivel 30 ezer kilómétert bír ki?
Figyelt kérdés
2013. aug. 7. 23:38
1/7 anonim válasza:
30 ezret SEMMILYEN olajjal nem fog kibírni. Felejtsd el. Ezt csak a gyártók erőltetik.
15E km után csutka retkes fekete volt az olajam a múltkori cserénél.
Kezét-lábát eltörném annak a marketingesnek amelyik a 30 ezres ciklus kitalálta.
2/7 A kérdező kommentje:
Hát szerintem is elég durva a 30 ezer.
2013. aug. 7. 23:47
3/7 anonim válasza:
Az hogy retkes az olaj, az nem feltétlen jelent rosszat. jelentheti azt is, hogy még képes arra, hogy lebegtesse az olajtérben levő kokszot, mocskot meg mindent, ami nem oda való.
Érdemes használni minőségibb olajat, bár a 15 000km-nél hosszabb csereperiódust személyautóknál én sem erőltetném.
4/7 anonim válasza:
a longlife olajok elvileg, mondom elvileg kibírnak 30 ezret.De én is max 15 ezer, de a sajátomon 10ezrenként dobom az olajat
5/7 A kérdező kommentje:
Értem amit magyaráztok.
Inkább maradok én is a 15 ezer olajcserénél.:)
2013. aug. 8. 00:21
6/7 anonim válasza:
az olaj kibírja a 30 ezret mivel szintetikus és nem fárad el úgy mint az ásványi, csupán annyi lesz a retek már, hogy tiszta mocsok lesz a motor. (sludge)
7/7 anonim válasza:
Nem szabad megenni a 30ekm-es olaj történetét...1 idő után elkezdi enni a motor az olajat,te meg töltögeted...mire jön a csere periódus már 2x annyiba vagy majdnem mintha 10e km ként cserélted volna az olajat! Nagy átb*szás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!