Szerintetek max mekkora sebességet bírna ki egy vw golf 4 hosszú távon?
hát csak ki néztem egyet úgy hogy nem tudom mennyi a fordulat 100km/h-nál.
de akkor szerinted kb mennyi egy 1.6-os benzinél és egy 1.9-es dizelnél?
Egy 1.9-es TDI 160-180-al elmegy vigan 300-400 kilómétert is, 7-8 literes fogyasztással.
Az 1.6-os meg jó ha vonszolja magát 130-al, mondjuk birna többet is, de én nem birnám hallgatni, ahogy erőlködik szegény motor. Nameg ennél a fogyasztás óriási lenne.
"Egy 1.9-es TDI 160-180-al elmegy vigan 300-400 kilómétert is..."
Mért 400 km után mi lesz vele, beáll a motor vagy mi?
"Az 1.6-os meg jó ha vonszolja magát 130-al..."
Ez most komoly? Azért ezek sem a kőkorszakban készültek. Egy 40 éves 1.2-es Lada is elmegy 100-110-es utazósebességgel, gyakorlatilag nulla aerodinamikával.
Egyébként ehhez kapcsolódóan: nekem újabb autóm van, 5 éves, de még 5-ös váltó van csak benne. Így 130-nál 3000-es a motorfordulat. De még itt is elég fürge, dinamikus, ha rálépek a pedálra. Mégis itt elkezdték, hogy az milyen elavult már és az milyen irdatlan magas fordulatszám.
Utolsó:
Az én autóm most 3 hónapos. 1.6-os benzines és ebbe sincs 6. fokozat, 130-nál nekem 3000 körül van a fordulatszám, talán egy kicsit kevesebb. Szó ami szó jó lenne egy 6. sebesség, de 5-tel is vígan el lehet közlekedni.
6-os
Ne érts félre, az 1.6-os is megy 180-at meg lehet többet is, DE nem szereti már a 130-as tempót sem. Itt nem átlagban az 1.6-os motorokat sz*rozom le, hanem konkrétan a VW 1.6-os motorját.
Oké, értem.
Mondjuk az igaz, hogy nem vezettem még 1.6-os 4-es Golfot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!