Olcsón,200ezer forintig, munkásautónak, dízel vagy benzines?
4 fő napi munkára való szállítása, kevés szerszámmal, tehát a raktér mérete sokadrangú.
Napi 80-90 km. Fontos: megbízhatóság, fogyasztás.
Skoda Favoritra gondoltam, 150ezerért már jót lehet találni.
Corsa 4 fővel 4 literből meg szerszámokból? Persze, meg hűtött pezsgő és masszázsülés is van benne 200k-ból....
Legyünk kicsit reálisak, lehet ennyiért dízelt meg benzinest is venni, de ha komolyan napi majdnem 100 kilométerre kell legalább 4 embernek, akkor azért már egy tisztességesebb méretű járgáynt keress. Corsát nem ajánlanám, de egy Kadett vagy Astra már szóba jöhet, a Favorit sem rossz ötlet. Szerintem ezekkel a feltételekkel azért ne a fogyasztás legyen az elsődleges, nyeld le, hogy azon a napi ~100 kilométeren 6-7 litert megeszik egy autó. Ha meg munkásautó lesz, akkor gondolom azért egy-két éven belül tudtok újjítani egy nagyobbacskára.
Ilyesmikben érdemes még gondolkodni:
Mitsubishi Lancer: [link]
Fiat Tempra: [link]
Citroen ZX: [link]
Nissan Primera: [link]
Peugeot 405: [link]
Köszönöm a válaszokat!
Legelső válaszoló: az Opel Corsa diesel valóban jó választás, de méretre kicsi, mint írtam a csomagtartó mérete nem lényeges szempont, de nem is elhanyagolható. Én csak 80kg vagyok, de méretre az esetleg benne helyet foglalók közül a legkisebb, ezért legalább egy Kadett.
Agent k: nagyon jó választás lenne a Felicia diesel, de drága ami jó. A benzinesre én is gondoltam, jól fogyaszt, műszakilag mint a Favorit, csak befecskendezős motorral. Ebben az árkategóriában Favoritból már elég jót lehet venni.
Agent k ELŐTTI válaszoló: köszönöm hosszú és részletes válaszod! A francia autók szerelése nem olyan egyszerű és logikus felépítésű, mint egy Opel-nek. Egy újabbnak pedig mindegyik márkánál bonyolult. A japánhoz drága az alkatrész. Azok közül amit küldtél a Citroen ZX elgondolkodtató, mint ahogy az is, hogy több évvel fiatalabb autót kapnék egy Golf vagy egy Kadett árán. Most egy Kadett diesel és egy Favorit lenne az esélyes. A 6 literes átlagos fogyasztás az nagyon jó, de max. a 7 liter is belefér. Ha 1-2 év után is jó még a kocsi, akkor utána is marad. Ezt az autót én fogom vezetni és nem olyan ütöm-vágom autó lesz, mint írtam a csomagtartó nem fontos, hanem a munkahelyszíneken való pontos megjelenés miatt kell. Általában civil ruhában ülnénk benne, de nem gond, ha néha munkáscuccban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!