Érdemes Shell V-Power Nitro+ tankolni egy 2003-as Seat ibizaba 1.2?
Gondolom a 100-as benzin jobb neki mint a 95-ös.
Csak hogy az autó vezérlése tudja-e kezelni. adagolás...
tudja kezelni a kocsi,talán nyersz vele 1-2 LE-t amit nem valószínű hogy észre fogsz venni.
a nitrohoz semmi köze,ez az elnevezés csak kampányfogás.
Én arra lennék kíváncsi, ha tényleg sikerülne mindenkit lebeszélnetek erről az üzemanyagról, és senki sem tankolná...
Akkor több évig, akár 10 évig is ott poshadhatna a 100-as benzin a tartályokban, mert amíg el nem fogy nem fogják kidobni az biztos.
Aztán ha véletlenül kifogy a kihegyezett versenymotoros autódból a nafta, és gondolod jó lesz bele a kis Shell Nitro+ is, szépen beletankolod a 10 éves poshadt benzint, aztán majd szépen berángat meg becsörög, és nem tudod hogy mitől.
Persze nagy forgalmú kutaknál biztos nincs ez a veszély, de sajnos ez tény, a kutaknak tartani kell minden fajtából, és pl az autópályán senki sem tankol könnyen meglehet akár 10 éves benzint is tankolhatsz.
A versenyzők már inkább hordós benzint vesznek, vagy repülőtérről szereznek be 103-as benzint, 800 forint literje biztos forrásból, de az friss és jó.
Van olyan autó aminek a 100-as is kevés. Am az is csak 99-es szabvány szerint, amit a kutakon árulnak.
Kérdésedre válaszolva van értelme.
Saját autómnál (2008-as Swift), hiába van kopogásérzékelő benne, meg minden szar elektronika, ha alacsony fordulatról váltok gyorsan 3000-res fordulat alatt és hirtelen engedem rá a kuplungot, kicsit becsörög, meg lustábban forog ki.
Kíváncsiságból megtankoltam egy jó forgalmú Shell kúton Nitro+ 100-as benzinből, semmi különbség nem volt.
Amíg ki nem autóztam a felét, gondolom akkor már csak az került a motorba, direkt kipróbáltam alacsonyfordulaton becsörög-e, és nem!
Tehát kizárhattam hogy a lánc nyúlna meg ilyenkor (direkt ezért is tankoltam)
Aztán kettesben kétezres fordulatról nyomtam egy padlót, 6 ezres fordulatig és sokkal hamarabb kiforgott, joban húzott az autó.
Szóval nem kamu, lehet ha ráteszed egy próbapadra nem sokkal fogod erősebbnek látni, mivel az elektronika meghatározott üzemanyagot enged befecskendezni, de sokkal stabilabb lesz tőle az erő leadása.
Mindenesetre én nekem jó bele a sima 95 is, nem versenyzek vele, elég a másik autómat fenntartani :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!