El van kopva a fékem?
1. ha nyikorog, attól még nem biztos hogy el van kopva, azt nézd meg hogy hogyan fékez
2. ha nem jól fékez, akkor azt mondd hogy a fékbetétet cserélje ki... mondanám hogy te cseréld ki, de ahogy észrevettem nem értesz hozzá... (ha van jogsid ezt hogy hogy nem tudod?)
Elől ha leveszed az első kereket meg tudod nézni a fékbetétek vastagságát. Ha tárcsafékes hátul is az autó akkor szintén, de ha dobfékes akkor nem ilyen egyszerű a dolog, mert le kell venni a fékdobot, amihez már hozzáértés szükséges.
Ha 5 mm-nél véknyabb a fékbetét már készülj a cserére, ha 3 mm-nél is véknyabb akkor sűrgős a csere.
Hátsót hozzáértő tudja megnézni.
De azis lehet csak megégett a fékbetét, tárcsa.
Fékeztél nagyobb sebességről intenzívebben?
Milyen autód van?
Ha nagy sebeségről fékezek nem tudok hirtelen megálni.
Amúgy egy fiat marea
Meg kell nézni vagy nézetni a fékbetéteket, ha nem kopottak akkor csak megégtek. Azért kérdeztem a nagy sebességről fékezést, mert attól "ég" meg.
Hátul tárcsa vagy dobfékes?
Megtudnád mondani kedves kérdező hogy mi az a tárcsa vagy dobfékes?
Még nagyon kezdő vagyok.
A teljesen elkopott betétnek fémesen "csúnya" hangja van, (kb mint a villamos/vonat fékezésekor).
Van a sípolásos/nyikorgásos, ezt.. csak akkor amikor lassú már-már majdnem meg áll az autó...."ekkor adja csak ezt " : Ez a gagyi fékbetétre jellemző,silány minőségű ferrodol/azbeszt keverék az okozója.
22,05 Itt fogsz látni egy fékdobot autón, így néz ki a dobfékes fék kívülről (görgesd lefelé és meglátod)
Féktárcsát meg itt láthatsz:
Az első fék már minden autón tárcsafék, még a két ütemű trabi volt elől is dobfékes, hátul viszont még olcsóbb autóknál gyakoribb a dobfék, általában nagyobb motorral rendelkező, jobb felszereltségű autóknál, 1,6-os motortól felfelé, de még sok 1,6-os is dobfékes hátul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!