Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet benzintakarékosan...

Hogyan lehet benzintakarékosan vezetni?

Figyelt kérdés
10 éves Fiat Puntóm van. Sajnos nincs benne fordulatszámmérő. Úgy vettem észre nagyon gyorsan fogy a benzin, 2500 forintnyi elfogy 100 km alatt. Nem hinném hogy ilyen sokat fogyaszt alapból a kocsi, azt hiszem bennem van a hiba. Tudtok valami praktikát, hogy hogy lehetne elérni, hogy kevesebbet fogyasszon? Mikor váltsak feljebb, lejjebb, ilyesmi.
2009. okt. 24. 21:47
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
ahol lehet lejtön vagy akár simább úton egyenesben üresben is gurulhatsz, és városban próbáld meg minél hamarabb minél magasabb fokozatba kapcsolni (ezt a tv-ből szedtem, én nem így vezetek hanem csak úgy simán, és nekem az 1.9 pdtdi 5.5 litert fogyaszt, bár csak autópályán volt már 4.7)
2009. okt. 24. 21:51
 2/8 anonim ***** válasza:
36%
Minél előbb érd el az utazó sebbességet és akkor már ne taposd a gázt csak éppen hogy érj hozzá hogy maradjon a sebbesség ne gyorsuljon ne lassuljon!Használj minél magasabb sebességfokozatot.Másodikból akár negyedikbe is felválthatsz ha van ötödik!Keveset fékezz inkább tedd üresbe hagy kigurulni.
2009. okt. 24. 21:55
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Csukd be a garázsba, ha van és mondj le rola.
2009. okt. 24. 22:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Lejtőn ...3-4-5 sebesség fokozatban(!), elengedett gázpedálnál 0 a motor fogyasztása,míg "üresben" gurulva az alapjáratnak megfelelő kis mennyiséget fogyasztja,hiszen itt már benzin kell a működéshez.

A motor legoptimálisabban a 2000-3000 fordulatszámban a leghatékonyabb,illetve a leggazdaságosabban fogyaszt.

További fontos tényezők:

Tiszta légszűrő,megfelelő keréknyomás,jól beállított gyújtás időpont, és injektor/karburátor,megfelelő kompresszió a motorban.

A legfontosabb momentum....a vezetési stílusod.

2009. okt. 24. 22:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek! Kipróbálom ezeket, de végül lehet, hogy a garázs mellett döntök...:)
2009. okt. 24. 22:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja amúgy ha lejtőn megyek 3-4-5-ösben, akkor nincs motorfék? Én úgy érzem mindig van egy kis fékező erő. Ekkor nem fogyaszt?
2009. okt. 24. 22:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Állítólag motorféknél nem, vagy nagyon minimálisat, ez azért is jó mer lejtőn lefele nem kell fékezgetned mert a motorfék lassítja egy kicsit.

A fogyasztást még úgy is tudod csökkenteni hogy ha lehet akkor motorfékkel lassítasz pl kanyar előtt, persze akkor időben le kell venned a pedálról a lábad és kapcsolgatni vissza mert kisebb sebességi fokozatban és magasabb fordulatszámon nagyobb a motor fékezőereje.

2009. okt. 25. 03:42
 8/8 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

A motorfék alatt csak akkor nulla a fogyasztás, ha egy mágnesszelep lezárja a benzin útját, ezt bizonyos fordulat alatt (kb 1200) már nem engedik, ekkor az alapjárati fúvókán megy be a sok pénzed.

De egyébként fújd keményre a gumit, és olvass ilyeneket mint pl.ez a vízhajtású autóról:

[link]

Addig amíg olvasol tuti nem fogyaszt sokat.

2009. okt. 25. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!