Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines autóval hogyan kell...

Benzines autóval hogyan kell elindulni lejtőn?

Figyelt kérdés
Világéletemben úgy adta a sors, hogy diesel-es autón vezessek, de most összekerültem egy benzines autóval. Lejtőn kellett volna hátramenetben elindulnom, de az istennek sem sikerült....nyomva tartottam a kuplungot és a féket, a kuplungot fogáspontig felengedtem, majd lassan a féket, de folyton lefulladtam...ha meg úgy próbáltam, hogy nyomva tartott kuplunk, gyorsabban értem el a fogáspontot és gázt próbáltam adni, folyton először előre indultam meg, majd nagy nehezen hátra, de azt már sosem vártam meg, mert mi van, ha belehajtok az előttem lévőbe? Tud valaki valami jó technikát, vagy esetleg leírni, hogy pontosan hogyan is kelllene? Diesel-es autóval simán megcsinálom, de azért ez gáz, hogy egy ilyennel nem tudom.. :/

2013. aug. 1. 22:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
elég szomorú hogy már nem tanítják az oktatók, a rutinvizsgás időszakban se volt valami magas az oktatás színvonala, de most mégrosszabb ezekszerint.
2013. aug. 2. 13:19
 12/20 anonim ***** válasza:
32%

Úgy csináld, hogy fék, kuplung nyom, kuplung lassan felenged, de a fékről ne lassan vedd le a lábad, hanem egy pillanat alatt, és adj neki egy nagy gázt.

De ha tudsz két lábbal 3 pedált nyomni, mint én, az a legjobb: kuplung, fék nyom, kuplung lassan enged, és a jobb sarkaddal adsz gázt, közben a lábad a féken van, és mikor érzed, hogy megindulna az autó, akkor elengeded a féket. Szerintem ez tutibb, mint a kézifékes, de nem mindenki tudja megcsinálni.

Amúgy a suliba az első variánst kellene tanitsák, nem a kézifékest.

2013. aug. 2. 18:32
 13/20 anonim ***** válasza:
A kézifékest KELL hogy tanítsák, sőt, tanítják is elviekben. Az más kérdés hogy gyakorlatban nem. Bár amilyen sofőrök vannak az utakon meg sem lepődök
2013. aug. 2. 18:35
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a lábfékest tanította az oktató csak az a bökkenő, hogy az dieseles autó, az itthoni meg benzines.
2013. aug. 2. 22:41
 15/20 anonim ***** válasza:
Lényegi különbség nincs, én a dízellel is gázzal indulok, mint mindenki. Lámpánál nem lehet megtenni ha mögötted a nagy sor hogy kuplunggal indulsz.
2013. aug. 3. 01:59
 16/20 anonim ***** válasza:
Azért egy Suzuki Swift meg egy Toyota Yaris között van különbség.
2013. aug. 3. 11:09
 17/20 anonim ***** válasza:
"A jogosítvány a világ összes autójára érvényes"
2013. aug. 3. 15:12
 18/20 anonim ***** válasza:
Ez nem igaz, Amerikában Európai jogsival nem vezethetsz
2013. aug. 3. 15:35
 19/20 anonim ***** válasza:

Mondom autójára, nem országára.

Magyarul hiába tanulsz meg egy xy típusú autón vezetni, de ha egy 3x akkorával már nem tudsz parkolni, akkor kár volt letenni a jogsit.

Amúgy nemzetközi jogosítványt kell kiváltani és akkor már vezethetsz

2013. aug. 3. 17:15
 20/20 Bajer ***** válasza:
Én kézifékkel szoktam ha meredek a lejtő. Sőt olyat is lehet, hogy miután elindultam, a kuplungot csúsztatva alacsony fordulaton állok egy helyben a kocsival. Ettől nem károsodik a tengelykapcsoló mert nem kell pörgetni a motort de ehhez a féket se kell nyomni. Utána növelem a fordulatszámot, engedem fel a kuplungot és gyorsítok. Így megspórolom azt az időt ami alatt kézifékkel tartanám az autót.
2013. aug. 31. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!