Most kaptam meg a jogosítványomat, de dízel autón tanultam. Milyen különbség van a benzines autón elindulásnál? Nagyobb gázzal kell elindulni, hogy ne fulladjak le?
Úgy tenném szemléletessé, hogy sokkal kisebb s pörgősebb "lendkerék" van benne ezért
-állandóan kapcsolgatni, pörgetni kell
-kis benzinessel csak úgy előzhetsz hatékonyan, ha visszakapcsolsz és jól kihuzatod
-kisebb a forgatónyomatéka, alapjárat közelében gyengébb
-többet kell kapcsolgatni
-nem olyan elsztikus ezért pl.négyesben nem tudsz 50-120 ig menni
-valami jó is van a benzinesben kisebb lendkerék(motor) könnyebb indítás-főleg télen(és kisebb akku)
"Nem kell várni vele elindulásnál. Csak max az elektronikus berendezések bekapcsolására."
ez butaság
A mai modern dízelek alacsony fordulatszámon erőtlenek,és könnyen lefulladnak alapjáraton.Ezek már nem azok a régi csettegők amik kettesben is lazán elindultak kis fordulaton.
Benzinessel szinte már könnyebb elindulni.
Egy 2010-es passattal jártam 1,9 td,és egy nap kellett mire megszoktam vele az elindulást. Adni kellett neki gázt rendesen,különben nagyot remegett és lefulladt.
szia!
"-nem olyan elsztikus ezért pl.négyesben nem tudsz 50-120 ig menni "
Ezt mire alapozod?:D
Ha nagyon köcsög modón gyilkolnám a kocsit akkor a 120at még 2eset be is megy, miről beszélünk? Más kérdés, hogy baromság, mert sokat fogyaszt ha 4. 120nál ... de otta dizel is sokat fogyaszt ...
"nem olyan elsztikus ezért pl.négyesben nem tudsz 50-120 ig menni "
Én tudok. 50-nel is, meg 120-al is. Sőt, nem csak 4-esben, hanem 3-asban is...
Ezt az 50-120-at én sem értem.
Amúgy a modern dízelek nyomatékszegénységében van valami, az 1.4 szívó benzinesemből átültem egy 2.2-es turbódízelbe, és úgy lefullasztottam, hogy még gázt is nyomtam egy kicsit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!