Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen procedúra egy motorcsere?

Milyen procedúra egy motorcsere?

Figyelt kérdés
Van egy 4 hengeres E36-om, amiben a közeljövőben szeretnék cserélni motort 6 hengeresre. Azért döntöttem úgy, hogy nem új autót veszek, mert gyönyörű a karosszériája ennek, és jól felszerelt, viszonylag fiatal évjárat. Tehát az érdekelne, hogy magán a motoron kívül mik kellenek még(gondolok itt váltóra, na meg nagyobb fékek), kb mennyibe kerülne egy szakember munkadíjával együtt egy 323i szívének az áthelyezése az enyémbe?
2013. aug. 1. 00:16
 1/5 szántóvető ***** válasza:
átépítési engedélyt kell kérni az N.K.H.-tól.más a két motor felfogatása tehát új rögzítési pontokat kell hegeszteni a motortérbe.a fékeket szerintem nem kell cserélni.valószínűleg váltó is kell de lehet hogy a kardántengelyen is módosítani kell ha pl. az új váltó hosszabb mint a régi(vagy csere).gondolom megvan az új motornak mindene injektor elektronika,önindító stb. szóval nagy munka,biztosan sokba fog kerülni.
2013. aug. 3. 10:40
 2/5 A kérdező kommentje:
200.000 forintban megáll az egész?
2013. aug. 3. 12:39
 3/5 szántóvető ***** válasza:
fogalmam sincs,ezt szerelő tudná megmondani.
2013. aug. 3. 12:56
 4/5 anonim ***** válasza:

"200.000 forintban megáll az egész?"

Ha csak a munkadíjra gondolsz, talán...

Egyébként nekem rémlik valami olyasmi, hogy most már csat teljesen típus-azonos motort építhetsz csak be hivatalosan.

Tehát az E36-osba nem rakhatsz 323i-t. Sőt még a motorkódoknak is meg kell egyeznie. Azaz ugyan olyanra cserélheted, ami volt is benne.

Legalábbis én tavaly motorcserével vettem egy autót. Az előző tulaj intézte még a cserét és ő valami ilyesmit mondott nekem.

Azonban nem vagyok szakértője a témának, járj utána! De nem lennék meglepve ha így lenne.

2013. aug. 3. 14:14
 5/5 szántóvető ***** válasza:
ez nagyon nem így van: [link]
2013. aug. 3. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!