Ha alacsony fordulaton használom az autót/motort, attól lehet valami baja?
Alacsony fordulat alatt azt értem, hogy autón pl. felváltok, amint tehetem, és ha nincs domb, berakom az 5-öst, és minimális gázzal alacsony fordulaton elközlekedek. Motoron: 30-tól hatosban már nem rángat. Megyek 90-100-zal, ha nem sietek, város- lassítok 50-re, de hagyom a hatost. Nem gyengélkedik. Én úgy gondolom, hogy így lehet üzemanyagot spórolni, és kevésbé kopik a motor is alacsony fordulaton. Egy ismerösöm viszont azt állítja, hogy így csak tönkrerteszem a motrot, kell neki az egészséges fordulatszám, pl. autónál az 5-ös csak spórolásra van, 90 alatt nincs értelme.
Most mi van? Mért baj az a motornak, ha a forgórészei lassabban forognak?
Szerintem azért lehet probléma mert kisebb fordulaton nagyobb nyomatékot kell leadnia..
Ja és néha jót tesz a motornak ha megjáratod magasabb fordulatokon is.
Remélem segítettem.
Ideális tartományban kell használni, legfőképpen GYORSÍTANI.
Ez a minél alacsonyabb fordulat mizéria csak a gyárak hülyesége a fogyasztás miatt. Meg, hogy elromoljon, és vegyétek az újabbat. Nézzetek meg egy régi automata váltót, hol váltogat vissza. Ne a mostani dupla kuplungosokat.
Egy mai benzinest normál használat mellett 2000-3000 között, egy dízelt 2000 körül érdemes elváltani, amúgy a hang és a vibráció (már ha van, sajnos ölik ki az autókból)sokat elárul.
Gyorsítani ahogy a TC-os cikk is írja mindenképp e körül a tartomány körül érdemes elkezdeni, vagyis az alapjárat padlózása helyett - ha van rá mód, persze nem mindig van - érdemesebb lightosan felpörgetni a korábban említett tartományokba, és ott nyomni a kövéret.
Persze ez úgy hosszútávon értendő, ha néha hamarabb is elváltasz nem lesz tőle semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!