Fuck the Police?
Őszintén szólva én is addig vegzálnálak rendőrként amíg valamit nem találok, ha ilyeneket írsz a hátadra.
Az persze nem tetszene, ha ő meg amikor megállít úgy köszönne, hogy "ba**d meg any*d", nem igaz?
4-es
Egyrészt ez non-verbális mivel írásról beszélünk
Másrészt korántsem meríti ki mert a kabát viselőjének nem kell tudnia a jelentését
Te hány éves vagy?:)
1,
Egyrészt ez verbális. Mivel írásban történik. Talán általános iskolás tananyag.
2,
Attól, hogy valaminek a jelentését nem ismered még nem mentesít a felelősségre vonás alól.
Tehát ha én egy horogkeresztes zászlóval flangálok a városban akkor eljárás indul ellenem tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt. Hiába állítom azt, hogy nem tudom mit jelent.
De egyáltalán mit is magyarázok egy olyan embernek aki szerint az írásbeli kommunikáció non-verbális:) Úgyse érted...
Látom egyébként, hogy szépen lelett pontozva a 4-es válaszom annak ellenére, hogy jelenleg az felel meg a valóságnak. Dehát ilyen 8-es félék biztos jobban értenek hozzá.
Hát akkor álljon itt egy kis idézet a Büntető Törvénykönyv XII. fejezetéből.
"Becsületsértés
180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben
a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,
b) nagy nyilvánosság előtt
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."
Az "a" pontot kimeríti, "b" pontot kimeríti a "Fuck the Police" feliratú kabát.
Hajrá fiúk, lányok...
Nem mivel maga a szó jelentése sem becsületsértés
Arról nem beszélve hogy véletlenül sem indulhat eljárás mivel a Police az nem itt van. Itt Rendőrség van vagy rendőrök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!