Céges autót kilehet-e vinni, határon túlra (Ukrajnába) egy meghatalmazással ami csak arról szól, hogy vezethetem az autót?
A meghatalmazásban az is benne kellene,hogy legyen írva,hogy külföldi országba kiviheti.
Nekem mindig olyan meg hatalmazásom van - volt, : XY a típusú,rendszámú.alvázszámú,stb. gépjármüvet,szükségleteinek és igényeinek megfelelően használhatja. Ebben minden benne van "szükségleteinek és igényeinek" de vannak olyan határ átkelők is ahol az alkalmazottak szöveg értelmezése néha akadozik ezért,bele kell írni,hogy : külföldön és belföldön egyaránt.
Nekem olyan meghatalmazásom van, ami egy kis kártya. Egy mondat van rajta.
Engedélyezem, hogy XY, az 1234 számú vezetői engedélyével, a VWZ cég gépjárműveit szolgálati útjain vezetheti.
Nincs külön beleírva, hogy csak belföldön, vagy külö és belföldön.
Rendszámra sincs korlátozás, mert nem egy autó van a cégnél.
Én ugyan még nem voltam egyikkel sem külföldön, de gondolom ugyan ilyen minden alkalmazottnak a meghatározása.
Esetleg azt el tudom képzelni, hogy kell hozzá valami kiegészítő papír, de ezt nem tudom biztosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!