Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vissza lehet helyeztetni...

Vissza lehet helyeztetni forgalomba?

Figyelt kérdés

Hozzám került egy MZ ETZ 150-es motor, viszonylag jó állapotban. ( A blokkja költségmentes, inkább csak a kinézetén kellene kicsit javítani meg pár apróságon ) Megkaptam hozzá a forgalmi engedélyt is, és rendesen adásvételivel vettem meg. A forgalmiban az áll hogy:

Fajta:Motorkerékpár

Tulajdonos kérésére végleg kivonva

És ki is van lyukasztva a forgalmi.

Ezzel még vissza lehet helyeztetni forgalomba ugye? Ha igen akkor mi a menete, és kb mennyibe kerül?

2013. júl. 26. 21:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Hivatalosan nem
2013. júl. 26. 22:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha a forgalmiban szereplő utolsó tulajtól van hiánytalan adásvételi lánc akkor gond nélkül forgalomba lehet helyezni.

Mindenestől ez a procedúra nekem egy 250-es motornál 45-be volt.

Viszont ha a forgalmiban 150ccm szerepel akkor minimum A2-es(vagy a régebbi Ak) jogsival vezethető.

Az, hogy ki volt vonva a forgalomból lényegtelen. A lényeg hogy meglegyen a forgalmi és az adásvételi/adásvételik.

2013. júl. 26. 22:21
 3/4 A kérdező kommentje:

én a 4. tulaj vagyok szerencsére... nekem van adásvételim a motorról és akitől vettem, neki is van adásvételije... és remélem/gondolom annak a személynek is megvan a papírja hogy megvette a tulajtól, de ha mást nem akkor a tulajnak kell hogy legyen adásvételije, ha már a forgalmit is adta a motorhoz. Jó lenne ha meg lehetne oldani a forgalomba helyezést, mert eddig nekem 330 forintba van a motor :D (hengerfej tömítés és szivató dugattyú tömítő gumi) de amúgy se lesz rajta sok munka a műszakiig mert csak az indexek és a tükrök hiányoznak.. azon kívül jó teljesen

Vagyis a kipufogón van egy horpadás de az alul van és nem is látszik :D

2013. júl. 26. 22:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Az adásvételiknek nálad kell lenniük.

Tehát ha W-é volt a motor a forgalmi szerint, tőle megvette X akkor az egy adásvételi. Tőle megvette Y akkor az még egy. Tőle megvette Z, az már eddig 3 adásvételi. Tőle megvetted te és vele írtál egy adásvételit. Így nálad kell lennie a 4 db adásvételinek+ a forgalminak. Ez kell a forgalomba helyezéséhez.

Ha csak egy is hiányzik az probléma. Megoldás az lehet hogy felkeresed az illetőt és megpróbálod valahogy pótolni.

2013. júl. 26. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!