Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 50 ccm robogónál azt írják,...

50 ccm robogónál azt írják, hogy okmányok nélkül, hogy lehet vissza helyeztetni forgalomba?

Figyelt kérdés

Valahol azt olvastam idézem "Ha 50cm3, akkor mind okmányok nélküli, mivel nincs se rendszám, se forgalmi,se törzskönyv"

Most akkor hogy is van?

2013. ápr. 25. 21:27
 1/7 A kérdező kommentje:
"Azért van ott, hogy okmányok nélkül, mert, amikor feladja hirdetést, akkor kötelező bejelölni, hogy "Érvényes okmányokkal! vagy "Okmányok nélkül"! Az "Érvényes okmányokkal" azt jelenti, hogy forgalmi, műszaki, rendszám, minden stimmel vele. Az "Okmányok nélkül" pedig azt, hogy kapod a motort és max egy adásvételi írtok, de semmi más. Na ha ő most az 50ccm-re bejelöli, hogy érvényes okmányokkal, akkor a laikus néz bambán, hogy ehhez nem kell semmi, akkor mi az hogy érvényes okmányok. Egy szó mint száz, az hogy oda van írva, hogy okmányok nélkül (50ccm motornál) teljesen figyelmen kívül hagyható! NYUGODTAN MEGVEHETED! "
2013. ápr. 25. 21:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Az általad beidézett szöveg teljesen helytálló, melyik részét nem értetted meg?

A segédmotoros kerékpárokhoz csak a tulajdonjog igazolására szolgáló papír (adásvételi, vagy számla) és egy biztosítás kell, hogy közlekedhess vele!

Ha csak ezen az oldalon rákeresel, akkor is kismillió találatot kapsz, mert hetente 2-3x felteszi valaki ezt a kérdést!

2013. ápr. 25. 21:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem kell forgalomba helyezni, van egy adás-vételid azt húzzad neki! (Meg ugye biztosítás, de ahhoz csak adásvételi kell...)
2013. ápr. 25. 21:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Értettem amit idéztem ,de annyi féle választ találtam ,hogy nem voltam biztos.A válaszokat köszönöm!
2013. ápr. 25. 22:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Az idézet teljesen korrekt és pontos!
2013. ápr. 26. 09:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező a "forgalomba helyezést" nem érti. Ez nem egyenértékű azzal, hogy nem használhatod.

Forgalomba helyezni a forgalmi rendszámmal ellátott járműveket kell. Tehát ez azt jelenti, hogy forgalomba helyezés szükséges ahhoz, hogy használd. Tehát be kell szerezned rá egy rendszámot ha nincs, forgalmi engedélyt, műszakit, biztosítást. Ha ez kész akkor közlekedhetsz. DE EZ CSAK A RENDSZÁMOSOKRA VONATKOZIK!!

Egy segédmotoros kerékpár - amiről te írsz - nem látható el forgalmi rendszámmal. Ebből adódóan a joggyakorlatban használt "forgalomba helyezést" nem tudod véghezvinni. Nem tudsz hozzá forgalmi engedélyt és rendszámot beszerezni, mert NEM KELL!

Ha van egy adásvételid és egy biztosításod akkor már pattanhatsz is rá és közlekedhetsz vele.

Tehát egy szónak is száz a vége:-) az igazi "forgalomba helyezés" kifejezés a te motorodra nem vonatkozik.

2013. ápr. 26. 16:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó válaszadónak, ebből mindent megtudtam, amit csak akartam :)
2013. ápr. 26. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!