Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek ciki lenne egy...

Szerintetek ciki lenne egy ilyen autó?

Figyelt kérdés

szóval önerőből egy 19 éves srác friss jogsival egy 14éves audi a4 1.9 tdi sedan ?:D

jó választás lenne? nem lenne ciki h öreg már ?:S

sok pénz ez és tényleg öreg.. biztos megéri ?:S 5év múlva már annyi éves lesz a kocsi mint én most :S:S tuti jó befektetés ?:(

2013. júl. 26. 13:50
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

ez jó.. de most 600e ft egy ilyen.. 5év múlva 19 évesen eladhatatlan lesz.. mihez fogok kezdeni vele ?:S:/

majdnem 20éves kocsi nagyon öreg már, nem ?:S

ajj.. inkább akkor valami fiatalabb de sz@rabb kocsit kéne néznem ?::((((((

2013. júl. 26. 14:50
 12/16 anonim ***** válasza:

10%-os értékcsökkenéssel kb ~390.000-t fog érni 5 év múlva

15%-al számolva már csak ~310.000

20% esetén ~250.000

Ezt tudomásul kell venni. Az autó veszít az értékéből, méghozzá rohamos léptekben lehet bukni súlyos százezreket, milliókat.

Ha nem tudod feldolgozni, akkor inkább ne vegyél autót.

2013. júl. 26. 15:22
 13/16 anonim ***** válasza:
sry elszámoltam, a fenti számok 4 évre vannak számolva, 5 évet inkább nem írom le, csak még jobban elvenné a kedved! :-)
2013. júl. 26. 15:23
 14/16 anonim ***** válasza:
azért ez az értékvesztés nem teljesen igaz. Az idős kocsi viszonylag már keveset veszít az értékéből. Legnagyobbat ugye ott veszíti amikor kihozod a szalonból.
2013. júl. 26. 15:27
 15/16 anonim ***** válasza:
93%

Bakker, ha ennyire parázol már most azon, hogy mennyiért tudod eladni (közben még meg sincs), akkor ne vedd meg!

Ezért kell 200 ezerért kocsit venni kezdésnek. Azon nem buksz sokat, és addig is lesz mivel járnod és gyakorolnod.

Én 180-ért vettem 4 évvel ezelőtt egy Polo 2-est, azóta is megvan, vígan járok vele hosszabb utakra is, fenntartási költsége pedig Swift magasságban van (tehát az egyik legolcsóbb). Sőt, annyira megszerettem, hogy nem is adom el, amíg megy, pedig megtehetném, hogy lecseréljem egy nagyobb, kényelmesebb, minőségibb kocsira.

Egyébként az rendben van, hogy van 600 ezred kocsira, de utána fenn tudod tartani az Audit? Annak a költségei nem a legolcsóbbak ám, hiába "régi".

a másik dolog pedig, hogy miért lenne eladhatatlan? Karbantartás is létezik a világon. Egy autót nem csak vezetni kell, meg menőzni vele. Meg kell neki adni, ami jár, és akkor el lehet adni egy 30 éves kocsit is simán.

2013. júl. 26. 15:32
 16/16 Beviz Elek ***** válasza:

Mi az hogy ciki? Örülj hogy 19 évesen vehetsz magadnak kocsit. Én akkor egy 94-es 1.0s swiftet vettem és rohadtul nem éreztem cikinek.

A gondolkodásoddal van a baj szerintem

2013. júl. 26. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!