Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kezdő vezetőnek mikor ideálisa...

Kezdő vezetőnek mikor ideálisabb vezetni?

Figyelt kérdés
Nemsokára megyünk a Balatonhoz, kb 250 km és a kérdés az lenne, h érdemesebb-e hajnalban elindulni amíg nincs annyi autó az utakon? Október óta van jogsim, kb 8000 kilómétert vezettem azóta, két tapasztalt sofőr is jönne még velem...
2013. júl. 21. 14:35
 1/4 anonim ***** válasza:
46%

Ne válogass!

Tessék mindig az adott forgalomhoz igazodva óvatosan vezetni. Csak akkor szerzed meg a megfelelő rutint.

Ha mindig válogatsz, nem lesz rutinod, és a kényes helyzeteket nem fogod tudni megoldani.

Tartsd be a szabályokat és bele a sűrűjébe!

2013. júl. 21. 14:44
 2/4 anonim ***** válasza:
88%
8000km után azért már nem számítasz totál kezdőnek. Vagyis innen nézve lényegtelen, de pusztán a forgalom miatt érdemes lehet minnél korábban indulni.
2013. júl. 21. 14:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha választhatnék, én biztos akkor mennék, amikor kisebb a forgalom, ehhez annak sincs köze, hogy kezdő vagyok-e, a kisebb forgalom kellemesebb, biztonságosabb és ha gyönge a járgány s nincs nagy gyakorlatod előzésben, akkor kanyargósabb vagy lakott területben gazdag utakon sokkal jobb, ha nem fogsz tötymörgőt magad elé...

De abban is van igazság, hogy gyakorolni kell a nagyobb forgalomban vezetést is... Az se vészes, ha _én_ tudtam pár km-es gyakorlattal Budapesten vezetni forgalmi órákon (volt pár sűrű rész), akkor Neked 8000km után ez az út nem lehet valami félelmetes, bármekkora is a forgalom :)

2013. júl. 21. 14:56
 4/4 anonim ***** válasza:

Így nem szabad hozzáállni mert befogod magad korlátozni és ha sikerélményed lesz akkor nem igen akarsz vagy félve fogsz elindulni szakadó havas esőben+az út is jegesedett

Abból fogsz tanulni ami váratlanul ér, nem abból amire előre készülsz, ezt nevezik rutin szerzésnek

és a helyedben a két sofőrödet beültetném hátra hogy ne zavarjanak

Nekem csak motorom van, de apám nagy motorjával mentünk és mindig beleszólt hogy a f**zért nem döntöm a motort kanyarban meg ilyenek, félre álltam és megmondtam neki hogy ha így beleszólsz akkor át is adom a helyet, és majd máskor megyek a sajátommal(ekkor volt az első nyaram motoron)

Szóval magadat irányítsd és csak akkor hagyd beleszólni őket ha valóban nem tudod mit tegyél

22/F

2013. júl. 21. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!