Ha alapjáraton sebességben gurul az autó, akkor ugyanannyit fogyaszt mint alapjáraton üresben?
tudom mi a motorfék de nem arra voltam kiváncsi
én most inkább dizlre gondoltam ami jobban tűri az alapjáratot mint a benzin
*első
miért lesz több? nem alapjáraton forog a motor?
Ha sebességbe gurulsz nagyon lassan valóban sokat eszik, mert minden erőt a motor fejt ki és oké hogy fékez de eszi a benzint mint állat.
Ha üresbe gurulsz akkor szinte semmit nem eszik de akkor lábfékezni kell ha éppen lejtőn haladnál lefelé. De olyankor célszerű sebességbe rakni és úgy tartani a tempót így nagyon nem gyorsulsz fel és nem kell nagyot fékezned sem a lábaddal de viszont akkor több a fogyasztás. Ha üresbe gurulsz le járó motorral szinte alig eszik valamit.
Sokan szerintem nem jól értelmezik a kérdést.
A közhiedelemmel ellentétben a fogyasztás nem csak a fordulatszámtól függ. Pl ha ugyan abban a sebességi fokozatban van az autó, ugyan olyan a motorfordulatszám, tehát ugyan olyan sebességgel haladsz, pl ha berakod a tempomatot, emelkedőn felfelé kétszer akkora lehet a fogyasztás, mint mondjuk sík úton. Pedig a motorfordulat, sebesség ugyan az. (Csak a fojtószelep állás nem ugyan az.)
Tehát ha az autó tömegét mozgatni kell alapjáraton, akkor is valamivel többet fog fogyasztani, minta üresben állnál egy helyben járó motor mellett.
Mint ahogy ha a klímakompresszort forgatnia kell alapjáraton, akkor is megnő a fogyasztás.
Nekem 1.7-es dízelem van. Álló helyzetben üresben alapjáraton 0,3-0,4 l/h-át ír ki. Ha nem felejtem el, megnézem 1-esben alapjáraton haladva mit mér.
Alapjárati sebességgel?? Nem inkább Alapjárati fordulatszámmal, üres fokozatban?
Többet fogyaszt üresben gurulva egy leejtőn,mintha állna,mert a gurulás közben kb 1000-1200 1/min fordulatszámmal forog a főtengely,hogy megfelelő vákum legyen a fékezéshez.
rohadtul nem erre voltam kiváncsi
szó se volt itt lejtőről meg anyám kinjáról
utolsó előtti érti hogy miről van szo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!