Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kölcsön adási szerződés...

Kölcsön adási szerződés nélkül vezethetem más autóját?

Figyelt kérdés

Barátokkal elszeretnénk menni nyaralni, és a barátom apja ide adná nekünk az autóját. Én vezetném az autót mivel csak nekem van jogsím. Ha a rendőr igazoltat és csak a jogsi és a forgalmi van nálunk, de kölcsön adási szerződés nincs azért megbüntethet a rendőr?

Egy kölcsön adási szerződésbe mit kell egyáltalán bele írni?

2013. júl. 12. 13:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Eddig tőlem sose kértek.

Beleírod, hogy "az XYZ123 forgalmi rendszámú gépjármű tulajdonosa, XY (lakcím, szem.ig.szám) meghatalmazom Z-t (lakcím, szigszám) hogy gépjárművemet meghatározatlan ideig vezethesse.

2 tanú, plusz a tulaj aláírása

2013. júl. 12. 13:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem kell semmi! Én naponta írathatnék ilyen papírokat amikor nem a saját autómmal megyek.
2013. júl. 12. 13:37
 3/5 kovpet ***** válasza:
Nem kell, de érdemes. Főleg az ő érdeke. Mész 2 kilóval meg parkolgatsz tilosban, aztán neki megy a csekk az objektív felelősség miatt...
2013. júl. 12. 14:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Dehogy kell ilyen, nem is tudom ezt kitalálta ki... Max annyi, hogy a rendőr megkérdezi, h kié az autó. Aztán megmondod. Amúgy érvényes jogsi és forgalmi kell. És ne legyen lopott az autó :D
2013. júl. 12. 21:30
 5/5 anonim ***** válasza:

"Mész 2 kilóval meg parkolgatsz tilosban, aztán neki megy a csekk"

Hát azért nem idegennek adom kölcsön a kocsit, és az a minimum (oda-vissza) hogy tudom kinél volt az autó az adott időben, és azé a felelősség aki kárt okozott.

Nem kell semmilyen szerződés.

Ahogy már írták, neked jogsi, a kocsi forgalmija (érvényes), meg a biztosításról szóló csekk persze befizetve.

Ha mondjuk egy idegen helyről (autókölcsönző) van szó, ott már sok mindent kérnek.

2013. júl. 13. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!