Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire jó az amikor a Simson...

Mire jó az amikor a Simson úgy berreg, mint egy döglődő benzines fűnyírógép?

Figyelt kérdés

Kertvárosi részen lakom, viszonylag csendes, kivétel mikor jön a sok hülye gyerek az állat robogójával, és úgy dőlnek be a kanyarokba mintha motort vezetnének.

Eltudnám viselni, ha napjában nem 15-20x mennének el a házam előtt, mert néha már szétrobban a fejem a "motor" hangjától, hihetetlen...nem tudom mihez hasonlítani, mert egyébként a benzines fűnyírónak is jobb hangja van.

Ha valami nagy,rendes motor lenne (amihez szerencsére még nem kapnak jogsit) arra azt mondanám,hogy ez motor, ezzel menni is kell és legyen hangja, sőt még ezeknek a cross motorszerűségeknek is tűrhető hangjuk van pedig 15x hangosabbak mint a Simson, és mikor elhaladnak a házam előtt konvojban azt sem hallom amit magamban mondok, de mégis azt mondom,hogy ez kellemesebb mint a Simson.

Persze láttam nagypapát is Simsonnal, annak érdekes mód nem volt olyan sz-r hangja mint amit a fiatalok vezetnek, mert gondolom ő nem arra gyűjti a pénzt,hogy minél hangosabb legyen a motorja.

De kérdem én, hogy mire jó az amikor a kis mákdaráló Simsonnak ilyen hangja van?

2013. júl. 12. 10:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az eddig rendben van. De nem erről van szó. Próbáld újraértelmezni azt, amit te írtál, amire írtad, amit írtál, majd azt, amit én írtam arra, amit te írtál. :D

Viccet félretéve.

"Hadd menjenek, azért van az út, hogy mehessenek rajta.."

"...igen, az engedélyezettet meg nem haladó hangnyomást okozó gyári, átalakítatlan kipufogórendszerrel."

"Csak nem mindegy, hogy a törvényes határokat haladja meg, vagy egy-egy kényes lakó füleinek határát!"

:) Itt szó nem volt semmiféle gyári kipufogórendszerről. vannak törvények, amiket illene betartani. De az nincs törvénybe foglalva, hogy közúton nem mehetsz ekkor meg akkor, mert egy-két lakót zavar a motor hangja. Erről az a véleményem, hogy a lakók viszonyuljanak azokhoz, akik közlekednek. Ha nem tetszik, költözzön tanyára. Így már érted esetleg? :)

2013. júl. 12. 20:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Nincs mit újraértelmezni. Amit leírtam leírtam, és baromira nem érdekel mit gondolsz róla. Én tudok írni, te tanulj meg olvasni. Kcsit kinyílt a bicska a zsebemben ettől az "okoska majd elmagyarázza a kis butusnak" stílustól.

Ezek a kisköbcentis sz*rok csak a gyári, megpiszkálatlan kipufogórendszerrel tudnak úgy-ahogy az előírt dB érték alatt maradni. És egy megpiszkálatlan robogó nem hinném hogy bárkit is zavarna.

És lakó-pihenő övezetről hallottál már? Csak célforgalom mehet be. Pár robogós fel-alá motorozása pedig nem célforgalom. A lakók érdeke fontosabb mint pár kisp*csé.

2013. júl. 12. 21:12
 13/14 anonim ***** válasza:

# 12 Figyelemben is van tartva... Lásd az én válaszom, de a kérdező nem tudja esetleg megkérni őket, hogy másmerre menjenek, vagy valami, mert nem tud mit mondani.

De egy tizenéves kölyöknek eszébe se jut, sőt nem is tudja mi az a pihenés, tehát azt nem vérhatod el, hogy észrevegye magát, és másfele menjen.

Amúgy a custom kipufogók is lehetnek halkak, csak a kiskölkök a hangosabb mocira azthiszik jobban megy... Aztán csodálkoznak a Simsonok, amikor a kulturált kis Hondámmal körbemotorozom őket...

2013. júl. 13. 00:08
 14/14 anonim ***** válasza:
nálunk is ez volt, beszéltem velük hogy lehetne halkabban is motorozni meg hogy este 10 után ne zörögjenek már a kávédarálók az ablak alatt. 2 hónapig türtem aztán intézkedtem. Kifigyeltem hogy merre szoktak leállni a motorjaikkal, utánnuk mentem és egy jó kis csontozó késsel szépen lefaragtam a gumit a felniről, volt amelyiknek a benzincsövet is átnyestem. Szólni nem mertek, gyönyörűen hazatolták a motort, és másnap rájöttek hogy a kihalt vasutállomásnál senkit nem zavarnak a kávédarálóval, azóta oda járnak.
2013. júl. 13. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!