Városi közlekedésnél spórol az ember a benzinnel, ha pirosnál kikapcsolja a motort?
Figyelt kérdés
Mikor tudni, hogy pl. több mint fél percig kell majd állni.2013. júl. 11. 15:20
1/8 anonim válasza:
annyira minimálisat spórolsz vele hogy azért nem érdemes "gyötörni" az akksit az újraindításhoz.
2/8 anonim válasza:
Alapjáraton óránként kb 0.5 litert fogyaszt az autód. Tehát óránként 210 Ft-ot (jelenlegi benzinár mellett), azaz percenként 3.5 Ft-ot. Ahogy írtad, fél perces várakozással így megspórolhatnál elvben 1.75 Ft-ot.
Gyakorlatilag viszont a motor beindítása pont, hogy több benzint igényel, mint maga az alapjáraton történő járatás, így erős a gyanú, hogy kifejezetten drágább lenne ez a szokás.
3/8 anonim válasza:
ezért nem ér kb semmit a start-stop elektronika... nem alapjáraton fogyaszt sokat a motor hanem menet, és főleg gyorsítás közben
4/8 anonim válasza:
ezt azér nem mondtam volna hogy kb semmit nem ér a start stop rendszer..ha nem érne kb semmit se akkor nem tennék bele az autókba..azok már olyan motorok hogy az indításhoz nem szükséges annyi üzemanyag mint a régebbi motoroknál
5/8 anonim válasza:
Hát nem tudom...a cégnél előírták az összes járműre, hogy le kell állítani a motort, ha várakozni kell..
Két hónap után törölték, azóta felejtős. Az ok nem publikus, de gyanítjuk.(több volt a kár,mint a haszon)
6/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 14. 16:39
7/8 anonim válasza:
Nem jó,mondták hogy a start stop rendszer miatt hamarabb elromlik a motor,akumlátor stb...
8/8 anonim válasza:
Vasúti átkelőnél le szoktam állítani, mert miért ne, illetve lejtőn dugóban, és akkor csak gurulok. Pirosál nem állítom le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!