Milyen quadot ajánlotok egy 14 évesnek?
Egy 85ccm-s cross-gépet vennék inkább én is, vagy max 125-öst (és japánt, vagy osztrákot!).
Quad kiválasztása nem olyan egyszerű. Mivel fiatal, valószinűleg a munkagépek nem jönnek be neki, inkább valami fürge hátsókerékmeghajtású manuális váltós "versenygép"-nek kinéző quad tetszene neki. Ebből ott az ATV Bashan, Linhai, Yamasaki és társaik, amik jól néznek ki, de annyit érnek, mintha vennél egy vastömböt... Ezek a gépek egyáltalán nem tartósak, széthullanak.
A kínai gépcsodákon kívül ott a négy nagy (Honda, Yamaha, Kawasaki, Suzuki) gépei, amik közül érdemes nézelődni, mivel ezek tényleg tudnak valamit, viszont drágák. De inkább fektes pénzt egy használt japánba, mint egy új (vagy akár használt) kínaiba, meg fog térülni, és egy japán gépre mosolyogva fogsz ráülni, míg egy kínaira ránézel, és elmegy tőle a kedved, mert megbízhatatlan...
14 évesnek én max egy 250-est ajánlanék, mondjuk Yamaha Raptor.
Megsugom h 14 evesen 50 ccm a max:) elso motornak raultetni egy 250ccmre akkora felelotlen marhasag h mar rohelyes:)
VEgyel neki egy 50es simsont azzal tanuljon motorozni, aztan mar ha az megy akk johet a quad.
Nos, én 10 éves koromban kaptam egy 110 cm3-es kínai quadot. Nem kell mondanom, hogy 13 éves koromra már kinőttem, de hát még jó volt, tavaly pedig 15 éves koromra, ballagásra kaptam egy Suzuki LTZ 400-at, ami bizony nem volt kevés pénz, ahogy mondják a többiek, 700.000 FT volt csak a quad, és hát még 150.000 körül vannak a cuccaim. Az a 6 éves kis kínai quad még mindig egyben van, és megy is, de az már nagyon kicsi egy 14 évesnek.
Többieknek mondom, hogy egy quad az nem cross motor. Cross motornál ott van már a kx125 meg stb, és azok már nagyon komolyak, de quadnál ez nem így van.
A 400-as viszont még valószínű túl nagy neki, de ha okosan akarsz gondolkodni, akkor mit akarsz? veszel egy 200-ast, aztán 2 év múlva meg egy nagyobbat? felesleges pénzkidobás. Akkor rögtön vegyél egy ekkorát neki, de ezeknek nagyon komoly ára van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!