Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire jó az hogy amikor leállít...

Enduro-Sokk kérdése:

Mire jó az hogy amikor leállítja egy motoros a motorját előtte meghúzza a gázt?

Figyelt kérdés
Szóval ettől jobb lesz a motornak? én azt hallottam..
2013. júl. 9. 13:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%
Megsúgom: semmire.
2013. júl. 9. 13:55
 2/15 anonim ***** válasza:

Autóknál is szoktak ilyet, bár nem sűrűn. Értelmét én sem látom. Szerintem nem a motornak tesz ez jót, hanem a gazdájának.

Ha belegondolok, akkor semmi olyan tényezőt nem találok, ami jót tenne a gépnek. Elvégre ha "leállítod", akkor csak a gyújtást szünteted meg. De a körfolyamat attól folytatódna, tehát a karburátor nyomja bele tovább a naftát. Javítsatok, ha tévedek.

2013. júl. 9. 13:55
 3/15 A kérdező kommentje:
Értem köszi :D de amugy akkor rosszat se teszek neki azzal nem? :D
2013. júl. 9. 13:59
 4/15 anonim ***** válasza:
Végül is nem. Esetleg bezabálhat.
2013. júl. 9. 14:03
 5/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, de hosszútávon már lehetséges. Minél több elektronika van egy adott motorban, annál károsabb. Gondolj csak a kenésre. Ha az is elektronikusan van vezérelve, akkor a gyújtás lekapcsolásával az megszűnik. Egy-két eset beleférhet, bár fölösleges.
2013. júl. 9. 14:04
 6/15 A kérdező kommentje:
Jah Értem mert egyik haverom minden leállításnál ezt csinálja mert hogy az jót tesz a motornak ...
2013. júl. 9. 14:06
 7/15 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg tőle hogy miért. Hátha tud valamit amit mi nem.
2013. júl. 9. 14:07
 8/15 anonim ***** válasza:
Így amikor leveszed a gyújtást, a dugattyú még párszor végigfut a hengerben, a falán vékony olajréteget ken fel, ami védi a felületet. Vagy nem, de ezzel magyarázták régen.
2013. júl. 9. 14:11
 9/15 A kérdező kommentje:
Már kérdeztem de csak azt mondta hogy jobb a motornak xD bár nemtudom énse h miért,mert akkor csak megszívja magát feleslegesen .. hát .. nemtudom .. :/ :D
2013. júl. 9. 14:12
 10/15 anonim ***** válasza:
Ha simán leállitod akkor is amig mozog a dugattyú keni az olajat rá. Mind1. Biztos valami mendemonda ez is. Van ilyenből nem is egy.
2013. júl. 9. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!