Mien olaj kell az automata váltóba?
Sziasztok
Egy volvo S60 automata váltós autónk van, 2007-es évjáratú. Milyen olaj kell a váltójába?
csak és kizárólag a volvo-é
ha hiszed, ha nem, ez egy CSÚSZÁSGÁTLÓ olaj. ha mást teszel bele, szét megy a váltód. Amúgy most, hogy olajat cserélsz, szét fog menni. belül van egy szűrő és az szépen eldugul. Én azt mondom h ne cserélj olajat, vagy vidd el váltóshoz, kapja szét és cseréljen szűrőt. volvowiw pont hu-n regisztrálj
üdv
A gépkönyv a mérvadó. Az én volvómba nem kellett cserélni160 mérföldig. Egyébként akkor dextron III-volt a javasolt..
Ha hagyományos váltód van, akkor keress rá a gúglin ATF olajak címen...
mindegy, a lényeg hogy a családban húsz éve használunk automata kocsikat, de még soha nem cseréltünk váltóolajat..persze a gépkönyv sem írta elő. nos előtte nézd meg a váltó-nívópálcát..ha fekete, és égett szaga van, akkor csere...ha nem, akkor hátradől, és örül.
ha csak ti használtátok barátságos vezetési stílusban, akkor 200 ezerig biztos nem kell cserélni.
Gyári, hozzáadott gépkönyv!
Szerintem bátorság elengedni a váltóolajat 200 000km-ig. Az én gépkönyvem szerint sem kell olajat cserélni a váltóban ( Geartronic ), de ne akarjátok megtudni hogy nézett ki 50 000km után.
Én azt mondom - sőt a legtöbb volvos fórumon is ezt írják - hogy max 50 000km-enként válóolaj és szűrő csere.
Kérdeztem Volvoba dolgozó embert, azt mondta ebbe nincs szűrő. Ugy csinálják leengedik a régit feltöltik megjáratják azt is le engedik aztán megint felöntik és az már marad.
Csak nem tudta megmondani az olaj típusát... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!