1994 Opel Astra F 1.4 (82 Le) Automata váltós autóba csak akkor kell olaj szűrőt cserélni ha szétszedik a váltót?
Figyelt kérdés
Igaz ez? Ebben a típusban milyen váltó van? Mennyire megbízható ha nem kell a váltóba szűrőt cserélni csak olajat?2013. márc. 2. 12:52
1/6 anonim válasza:
Nem minden olaj cserélnél kell olaj szűrőt is cserélni
2/6 szántóvető válasza:
jobb ha cserélsz szűrőt,valószínűleg még sosem volt cserélve se szűrő,se olaj.
3/6 anonim válasza:
Automata váltóban is kell olajat cserélni, az hülyeség, hogy nem. Nekem valami 60 000 km az automata váltó olajcsere periódusa - ha jól emlékszem. És az én autómban is Aisin Warner automataváltó van, mint a F Astrában.
4/6 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy kell olaj szűrőt és olajat is cserélni az automata váltóban, csak valahol azt olvastam hogy ahhoz hogy szűrőt cserélj szét kell szedni a váltót. Bocsánat ha rosszul tudom.
2013. márc. 2. 15:04
5/6 szántóvető válasza:
nem kell szétszedni a váltót,kiszerelhető belőle a szűrő.
6/6 anonim válasza:
Olaj biztos volt cserélve, mert max. 50.000 alatt leég a váltó. Szűrőt azért nem cserélnek benne, mert az AT-ban általában mosható acélszűrő van. Én kicseréltem az eddigi egyetlen automata autómon a leégett váltóban, de azért, mert a fele elporladt amikor leégett a váltó, és ha már felújítom, akkor megcsinálom rendesen. 30.000-nként olajcsere (!!!) és többet fog bírni a váltó, mint az egész autó. Mondjuk Opelnél ez nem nagy művészet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!