Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Belecsapott a villám az...

Belecsapott a villám az autómba! Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Tegnap éjjel a melléképületünkbe belevágott a villám és az autóm is elromlott. Amikor el akartam indítani minden világított a műszerfalon, elindult az ablaktörlő, a motornál a ventilátor, szóval minden. Egyik ismerősöm mondta hogy vegyem le az akksiról a sarukat, és majd "elfelejti az autó" és el tudok gurulni a szervizig. Így is tettem, és már nem világít minden, de a ventilátor megy, és az autó nem indul.

Mire számítsak ? A biztosító nem fizet (nincs casco)

2013. júl. 8. 21:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát olcsó nem lesz az biztos. Így leirtakból valszeg összeégett az elektronika pár helyen, azt hogy pontosan mennyi lesz a javítás csak akkor derül ki mikor szerelő megnézi, de a leirtakból ítélve szerintem sajna nem csak pár kábel égett ott össze... Valszeg csak vontatva fog sikerülni, mert ha a motorvezérlő is emgsült akkor sehogy sem fog sikerülni elinditani.
2013. júl. 8. 22:53
 2/15 anonim ***** válasza:

"A biztosító nem fizet (nincs casco)"

Nem is a CASCO-ra tartozik, hanem a lakásbiztosításra, mert nem mentél vele, hanem a garázsban állt!

Hívd fel a biztosítót, kis pénz is pénz!

2013. júl. 8. 23:14
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Már megtörtént és azt mondták hogy nem fizetnek :/

2013. júl. 8. 23:16
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Villámhárító volt? Nem közvetlen az autót érte ugye?

Ha nem akkor összeégett kábelek nemhiszem hogy lesznek mivel a villámnak csak az indukciós hatásából kapott.

Az a kóboráram meg valószínű hogy csak az érzékenyebb elektronikákat végezte ki. Szóval irány egy autóvillamossági szerelő.

(egyébként világítás pl működik?)

2013. júl. 8. 23:37
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Pedig nem fizet a biztosító :(

Világítás pedig működik de kiégett pár izzó

2013. júl. 9. 10:42
 6/15 anonim ***** válasza:

Akkor "csak" az indukciós hatás lesz.

Kábelezni így valószínű semmit nem kell majd.

Bár így sem lesz olcsó...

2013. júl. 9. 11:59
 7/15 A kérdező kommentje:
és ilyenkor milyen baja lehet az autónak ?
2013. júl. 9. 12:21
 8/15 A kérdező kommentje:
úgy tűnik motorvezérlés gondja van :(
2013. júl. 9. 16:18
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Az összes érzékenyebb elektronika megsült. Köztük jó eséllyel a komplett motorvezérlés is.
2013. júl. 9. 20:10
 10/15 anonim ***** válasza:

Ilyen dolgot nem szabad telefonon intézni, be kell menni és az asztalt verni! Persze nekem még autóba nem csapott a villám, de az utcai vezetékbe igen, és a biztosító fizetett, mint a katonatiszt, mert a lakásbiztosítás kiterjed "A villámcsapás másodlagos következményeire" is!

Végül is ha "csak" az ECU kattant meg, akkor megúszhatod akár 30-40 ezerből is. Ha buszos, akkor kicsit több lesz...

Szerintem.

2013. júl. 9. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!