Belecsapott a villám az autómba! Mire számíthatok?
Tegnap éjjel a melléképületünkbe belevágott a villám és az autóm is elromlott. Amikor el akartam indítani minden világított a műszerfalon, elindult az ablaktörlő, a motornál a ventilátor, szóval minden. Egyik ismerősöm mondta hogy vegyem le az akksiról a sarukat, és majd "elfelejti az autó" és el tudok gurulni a szervizig. Így is tettem, és már nem világít minden, de a ventilátor megy, és az autó nem indul.
Mire számítsak ? A biztosító nem fizet (nincs casco)
"A biztosító nem fizet (nincs casco)"
Nem is a CASCO-ra tartozik, hanem a lakásbiztosításra, mert nem mentél vele, hanem a garázsban állt!
Hívd fel a biztosítót, kis pénz is pénz!
Köszönöm a választ.
Már megtörtént és azt mondták hogy nem fizetnek :/
Villámhárító volt? Nem közvetlen az autót érte ugye?
Ha nem akkor összeégett kábelek nemhiszem hogy lesznek mivel a villámnak csak az indukciós hatásából kapott.
Az a kóboráram meg valószínű hogy csak az érzékenyebb elektronikákat végezte ki. Szóval irány egy autóvillamossági szerelő.
(egyébként világítás pl működik?)
Köszönöm mindenkinek.
Pedig nem fizet a biztosító :(
Világítás pedig működik de kiégett pár izzó
Akkor "csak" az indukciós hatás lesz.
Kábelezni így valószínű semmit nem kell majd.
Bár így sem lesz olcsó...
Ilyen dolgot nem szabad telefonon intézni, be kell menni és az asztalt verni! Persze nekem még autóba nem csapott a villám, de az utcai vezetékbe igen, és a biztosító fizetett, mint a katonatiszt, mert a lakásbiztosítás kiterjed "A villámcsapás másodlagos következményeire" is!
Végül is ha "csak" az ECU kattant meg, akkor megúszhatod akár 30-40 ezerből is. Ha buszos, akkor kicsit több lesz...
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!