Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Műszakinál betelt forgalmit a...

Műszakinál betelt forgalmit a tulajdonosnak kell cserélni az okmányirodán? Vagy a műszaki vizsgáztató állomás adja ki az újat?

Figyelt kérdés

2013. júl. 8. 15:59
 1/10 A kérdező kommentje:
És ha nekem tulajdonosnak kell, akkor a műszaki vizsga előtt, vagy ők kiadnak egy igazolást és utána cseréltessem, ami alapján az okmányiroda már az új műszakit jegyzi be?
2013. júl. 8. 16:03
 2/10 anonim ***** válasza:
igen neked kell a forgalmit cseréltetni okmányirodában (6000ft) és még műszakiztatás előtt, mert ott írják bele + pecsételik az érvényességet nem az okmányirodában
2013. júl. 8. 16:50
 3/10 anonim ***** válasza:
A műszaki vizsgán már egy ideje nem írnak be semmit a forgalmiba! A kapott vizsgalappal és a hátsó rendszámmal kell elmenni az okmányirodába, és ott írják be az új érvényességet, valamint adnak címkét is 585 Ft-ért, ilyenkor nem kell kifizetni a 6000 Ft-ot a forgalmi cseréért!
2013. júl. 8. 21:12
 4/10 anonim ***** válasza:

"A műszaki vizsgán már egy ideje nem írnak be semmit a forgalmiba! A kapott vizsgalappal és a hátsó rendszámmal kell elmenni az okmányirodába, és ott írják be az új érvényességet"

én 2012. december 15.-én voltam az autóm vizsgáztatni és nekem nem kellet okmányirodába menni mindent a vizsgaállomáson csináltak ott ragasztott matricát pecsételt + kaptam én is vizsgalapot ha azóta változott valami akkor bocs (19éves autó )

"ilyenkor nem kell kifizetni a 6000 Ft-ot a forgalmi cseréért!"

[link]

itt azt írják hogy

Műszaki változások bejelentése

(pl. műszaki vizsga, vonóhorog bejegyzése, betelt forgalmi engedély cseréje, átalakítási engedélyek bejelentése):

6000.-Ft közig. Elj.díj csekken fizetve

ott van "betelt forgalmi engedély cseréje" és ha megnézel bármilyen okmányirodás oldalt akkor mindenhol ott van ,hogy betelt forgalmi engedély cseréje 6000ft

2013. júl. 8. 22:05
 5/10 A kérdező kommentje:
Akkor most hárman három félét mondtok. Melyik az igazság?)
2013. júl. 8. 22:21
 6/10 anonim ***** válasza:
40%

"én 2012. december 15.-én voltam az autóm vizsgáztatni és nekem nem kellet okmányirodába menni mindent a vizsgaállomáson csináltak"

Én meg januárban, és nekem mindent az okmányirodában csináltak a vizsgaigazolás alapján. Ráadásul megváltozott a környzetvédelmi besorolása az autónak, így cserélni kellett a forgalmit. Mindezekért fizettem az 585 Ft-ot!

Lehet, hogy engem szivattak?

2013. júl. 9. 21:50
 7/10 A kérdező kommentje:
Tehát kapok egy vizsgaigazolást és később jegyzik be az új forgalmiba, amit az okmányiroda ad ki utólag?
2013. júl. 11. 05:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Azért kellet menned az okmányirodába, mert átsorolták az autót, amihez új forgalmi is kellett.

Ha nincs átsorolás, akkor a műszaki állomáson ragasztanak.

Ha betelt a forgalmi, akkor kapsz egy igazoló lapot, a rendszámra pedig felragasztják a plakettet.

Ezután van azt hiszem 30 napod, hogy egy okmányirodában kicseréltesd a forgalmit. Itt beleírják az új plakett sázmát kézzel, lepecsételik, és mehetsz a dolgodra.

2013. júl. 11. 09:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Úgy érzem most már kezd minden világossá válni. :)
2013. júl. 11. 17:06
 10/10 THK válasza:

A föntebb említett 585 Ft csak a rendszármra ragasztandó matrica ára!

A forgalmi cseréje mert betelt (kemény 4 db műszakiztatás után, egy alig 10 éves autónál) az bizony 6000 Ft.

2015. ápr. 30. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!