Műszakinál betelt forgalmit a tulajdonosnak kell cserélni az okmányirodán? Vagy a műszaki vizsgáztató állomás adja ki az újat?
"A műszaki vizsgán már egy ideje nem írnak be semmit a forgalmiba! A kapott vizsgalappal és a hátsó rendszámmal kell elmenni az okmányirodába, és ott írják be az új érvényességet"
én 2012. december 15.-én voltam az autóm vizsgáztatni és nekem nem kellet okmányirodába menni mindent a vizsgaállomáson csináltak ott ragasztott matricát pecsételt + kaptam én is vizsgalapot ha azóta változott valami akkor bocs (19éves autó )
"ilyenkor nem kell kifizetni a 6000 Ft-ot a forgalmi cseréért!"
itt azt írják hogy
Műszaki változások bejelentése
(pl. műszaki vizsga, vonóhorog bejegyzése, betelt forgalmi engedély cseréje, átalakítási engedélyek bejelentése):
6000.-Ft közig. Elj.díj csekken fizetve
ott van "betelt forgalmi engedély cseréje" és ha megnézel bármilyen okmányirodás oldalt akkor mindenhol ott van ,hogy betelt forgalmi engedély cseréje 6000ft
"én 2012. december 15.-én voltam az autóm vizsgáztatni és nekem nem kellet okmányirodába menni mindent a vizsgaállomáson csináltak"
Én meg januárban, és nekem mindent az okmányirodában csináltak a vizsgaigazolás alapján. Ráadásul megváltozott a környzetvédelmi besorolása az autónak, így cserélni kellett a forgalmit. Mindezekért fizettem az 585 Ft-ot!
Lehet, hogy engem szivattak?
Azért kellet menned az okmányirodába, mert átsorolták az autót, amihez új forgalmi is kellett.
Ha nincs átsorolás, akkor a műszaki állomáson ragasztanak.
Ha betelt a forgalmi, akkor kapsz egy igazoló lapot, a rendszámra pedig felragasztják a plakettet.
Ezután van azt hiszem 30 napod, hogy egy okmányirodában kicseréltesd a forgalmit. Itt beleírják az új plakett sázmát kézzel, lepecsételik, és mehetsz a dolgodra.
A föntebb említett 585 Ft csak a rendszármra ragasztandó matrica ára!
A forgalmi cseréje mert betelt (kemény 4 db műszakiztatás után, egy alig 10 éves autónál) az bizony 6000 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!