Dízel motoroknál az indulásnál van szerepe az akkumulátornak?
Dízelben is lehet gyertya (izzító)
De indulás vagy indítást akartál volna írni????
Az akkunak addig van szerepe míg a generátor el nem kezd tölteni.
És igen a benzinesnél a traffóba indítás előtt az akkuból megy a fesz.
Dízel ugye öngyulladással működik de de a mai gépjárműveknél a befecskendező is elektromos és az elektronikának is kell a fesz ez lehet dízel vagy benzines egyaránt, de ugye kell az öníndítónak is a fesz sőt a generátort is előgerjesztjük az akkumlátorról. Dízelnél írtam a gyertyát is ott főleg télen érvényesül
"...de a dízelbe nincs gyertya!"
Hej, de meglepődnél, ha látnál élőben egy dízelmotort! Ugyanis abban is van gyertya: izzítógyertyával melegítik a sűrítőteret indítás előtt (néha még az után is). Az izzítógyertyának meg kell az elektromos energia, ez pedig álló motor esetén csak az akkuból nyerheti.
De máshoz is kell a delej: az elektronikus vezérlésű adagolók és a modern, PD vagy CR befecskendezők nem működnek elektromos energia híján, de a régi, mechanikus adagolók mágnesszelepeit is ki kell nyitni valahogyan, mert különben nem jut be a gázolaj a motorba. Sőt, az önindítónak is kell az amper.
Köszi :)
indítást értettem ezalatt :)
2-es!
köszi a választ.
De az üzemanyag elégetéséhez nem kell gyertya dízeleknél ?
értem, és nagyon köszönöm az értelmes válaszokat.
És mindegyik mai dízelmotorba van ilyen izzógyertya ?
Ha olvasgatni akarsz
Van olyan dízel szerű motor ami tényleg az izzítógyertya gyullasztja meg a keveréket (2 ütemű dízel)
És igen a mai autókban van gyertya(izzító) benne.
Teherautóknál nem tudom de szerintem nincs vagy nagyon ritkán romlanak el a személygépkocsikhoz képest
Dízelbe nagyobb a kompresszió ami ikövetkeztében sokkal nehezebb megforgatni az önindítónak a motort. Továbbá Az izzítógyertyák áramfelvétele sokkal nagyobb mert folyamatosan fűt nem csak szikrát ad mint a benzines gyertya. Ja és dízelek alapból nagy köbcentisek.
Ebből kifolyólag igen kell a nagy teljesítménű akkumlátor.
Különösen mikor izzításkor még rá is indítassz.
Az én dízel autómba például 100amperes aksi van.
Ha beindult utánna nincs az akumlátorra szükség ,fenntartja magát a folyamat ,az izzitógyertyák se fűtenek tovább..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!