Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi baja lehet a Mazda 3-omnak?...

Mi baja lehet a Mazda 3-omnak? (infó lejjebb)

Figyelt kérdés

2006-os 1.6-os benzines Mazda 3 autóm van.

Az utóbbi napokban a következő furcsaságot produkálja. Leginkább akkor jön elő, ha 80km/h fölött megyek vele.

Szóval ekkor, ha csinálok valami elektromos dolgot, pl. indexelek, reflektorozok, vagy lehúzom az elektromos ablakot, sőt még akkor is, ha rálépek a fékre, az történik, hogy kigyullad egyszerre az ABS és kézifék visszajelző lámpa a műszerfalon, de csak egy pillanatra, majd hirtelen mintha újraindulna a rendszer, ezt azért mondom, mert igazából arra lettem figyelmes, h rádió kikapcsol, jön a Hello üzenet, majd rádió újra szól.

Elvittem autóvillamossági szerelőhőz, ő kicserélte/megjavította (nem tudom pontosan) a gyújtáskapcsolót, de sajnos a hiba ugyanúgy fennáll.

Volt már valakinek bármi tapasztalata ez ügyben? Vissza fogom vinni a szerelőnek, csak könnyebb lenne, ha ez egy ismert probléma!

Köszönöm!

2013. júl. 6. 00:57
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
A töltéssel lesz gond, ez 100%. Előbb kellett volna érdeklődnöd, mert nagy valószínűséggel a gyújtáskapcsolódnak semmi baja se volt :( Csak így most a szerelőnek lett egy kis pénze. Figyi ez generátor, vagy aksi hiba. Igazából 7 éves az autó, ha gyári benne az aksi, az éppen lehet a baj forrása, hiszen egy 7 éves aksi már öreg. De ugyanúgy a generátor is lehet emiatt. Vidd el egy NORMÁLIS szerelőhöz, ne ehhez az állathoz, mondd ezt a kettőt, tuti, hogy közülük lesz valamelyik. Leginkább a generátorra tippelek egyébként, mivel az magyarázná meg legjobban, hogy miért pont ilyen 80 km/h felé...
2013. júl. 6. 03:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem generátor baj van a kocsival, sőt a gyújtáskapcsolónak a világon semmi köze sincs a ehhez a bajhoz, szerintem a szerelő hozzá se nyúlt mert ő is tudta...

Fesz.szabályzó lehet egy részről, de az is érdekes, hogy csak nagy sebességnél jön ez elő. A zugszerelőket felejtsd el, azok akik mindenhez értenek általában semmihez nem értenek igazán. Szkóppal kell kimérni a gondodat, vagy márkaszerviz aranyáron, vagy a totalcaros szerelő srác, aki néha posztol megoldott hibákról (nem tudom őt hol lehet elérni), vagy BmS-t tudom javasolni Érden. Ez utóbbiról az injektor.hu-n tájékozódhatsz. Nem hiszem, hogy nagy baja van neki de egy Suzukihoz vagy Astrához szokott szerelőnek aki olajat cserél meg féket stb annak feladja a leckét.

2013. júl. 6. 09:56
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek a választ!

Hát igen, így most buktam egy kis pénzt valóban.

A baj az, h akihez vittem, elég jó hírnévnek örvend és a környéken őt tartják megbízhatónak. Más, már csak a márkaszerviz maradt, ha odaviszem mire számíthatok pénzben?

Valamint mennyire biztonságos így közlekedni az autóval? Köszönöm!

2013. júl. 6. 10:31
 4/6 anonim ***** válasza:
:/ Ha hosszú ideig megszünik az áramellátás, elöfordulhat, hogy kapcsol a kormányzár, ami nem egészséges... Szerintem a gyújtáskapcsoló, esetleg máshol egy kontakthiba nagyon benne van a pakliban. Esetleg egy kiégett biztosíték, de a rossz akksi, vagy generátor is elég valószínü.
2013. júl. 6. 13:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Nézd meg a testpontot az akku és a karosszéria között,ahol a kasznira csatlakozik.
2013. júl. 7. 18:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Na most elmentem vele egy hosszabb útra és a hiba egyáltalán nem jött elő! Bármit is csináltam, amitől eddig rossz volt, most minden hibátlan volt. Hmmmmmmmm.
2013. júl. 8. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!