Vontatókábelt hogyan használjuk rendeltetésszerűen?
A kresz könyvekben azt írják: "A motor betolással, vagy vontatással való beindítása tilos, mert elégetlen benzin kerülhet a katalizátorba." (ennek hatására a benzin begyullad és a katalizátor tönkremegy.)
Tudtom szerint a vontatókábelt a kocsi beindítására szokták használni, ha álló helyzetből nem indul. Ha ez tilos, akkor mi a jelentősége? Hogyan használjuk rendeltetésszerűen?
Itt fogalomzavarok vannak !
Van a vontató kötél: ezzel húzzák be az autót.
És van az indító kábel(bikakábel): ezzel indítják az egyik autóról a másikat.
ahogy ketteske mondja...
a vontatókábelt, -ami nem lehet hosszabb a vontató jármű hosszánál, és közepén egy piros jelzőzászlócska van-,a kocsi szervízbehúzásához, vagy egyéb rövid útra használjuk autópálya, és autóút kivételével...
persze én sem tudom pontosan a szabályokat, de a gúgli igen...
nem tilos bevontani, mert a kocsidat úgy teszed tönkre , ahogy jólesik,...baltával, golyószóróval, vontatással...stb..
az én járgányomat példul nem lehet tolással beindítani, de vontatókötéllel sem, csak bikakábellel...mert automata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!