Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 10 éves kis gyerek-nek...

Egy 10 éves kis gyerek-nek föld úton lehet vezzetni?

Figyelt kérdés
aki tudja irja
2013. júl. 3. 15:17
 1/7 petizacc ***** válasza:
84%
Nem lehet, de nézd a jó oldalát! Írni még megtanulhatsz! ;)
2013. júl. 3. 15:21
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
tilos vezzetnie 10 éves gyereknek!!!!
2013. júl. 3. 15:22
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
Nem lehet, se föld úton, se aszfalt úton. Magán úton igen, ami a szülők, vagy rokonok kezében van. Egyéb esetben nem.
2013. júl. 3. 15:23
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

Egy 10 éves kis gyerek-nek föld úton lehet vezzetni?

Helyesen: Egy tízéves kisgyereknek földúton lehet vezetni?

Lehet, de ha szándékos, akkor az súlyos, életellenes bűncselekmény. Ki és mit akar nekivezetni egy kisgyermeknek?

Ha arra vagy kíváncsi, hogy egy tízéves gyermek vezethet-e járművet, arra az a felelet, hogy kerékpár kivételével közúton nem. Olyan magánterületen vezethet csak, amelyik minden oldalról el van zárva, s nincs megnyitva közforgalomnak.

2013. júl. 3. 15:58
 5/7 anonim ***** válasza:
63%
És ha a magán úton a kis gyerek neki megy a fá-nak a papa négykarikásfócvágenjével, és a tűzoltó bácsi csinál belőle kabriót, hogy ki tudjon szállni, akkor a papa megy érte börtönbe, mert az ő felelőssége volt.
2013. júl. 3. 15:59
 6/7 anonim ***** válasza:
35%

Hivatalosan nem lehet.

Amúgy én 9 évesen már vezettem az autót földúton, de aoám mellettem ült, és nem engedte, hogy 20-tól gyorsabban menjek, meg ha bármi történt volna, beavatkozott volna. Igy kiéltem magam, mindig engedte, hogy vezessek egy kicsit, és meg is tanitott rendesen mindenre, 12 éves koromra tökéltesen tudtam vezetni (persze nem forgalomban).

És igy soha nem akartam ellopni az autót, mert van olyan gyerek, akit nem engedtek vezetni, ellopták az autót asszem 14 évesen, és felkenődtek az első fára, mivel nem tudott egyik sem vezetni. Inkább hadd vezessen, ha akar, mert ha nem, akkor előbb utóbb egyedül teszi ezt meg, és annak nem lesz jó vége.

2013. júl. 3. 16:08
 7/7 anonim ***** válasza:
76%

Lehetni akárhol lehet, még autópályán is.

Szabadni viszont csak közforgalomtól elzárt magánterületen a terület tulajdonosának engedélyével szabad.

2013. júl. 3. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!