Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért füstöl melegen az autó?

Miért füstöl melegen az autó?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy hideg motorral az autó nem füstöl, de amint bemelegszik, akkor gyorsításnál kék füstöt ereget. Ezzel párhuzamban meleg motornál padlózni kell, hogy beinduljon. A kartergázt megnéztem, nincsen semmi. Citroen AX karburátor.

2013. júl. 2. 22:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
93%
Én is a gyűrűre tippelnék. Nem kell ahhoz rommá kopnia, hogy eregesse a füstöt. Majd ha 1000 km-re megeszik egy liter olajat, eljön az ideje a gyűrűzésnek. A meleg motornál való padlógáz szerintem attól van, hogy ilyenkor nyáron túlhevül a karburátor, begázosodik benne a benzin és úgy viselkedik mintha megszívattad volna. Padlógáznál a friss levegő átöblíti a rendszert és így be tud indulni. Tipikusan a Ladáknak volt ez a betegségük, mert ott ráadásul a kipufogó csonk fölött volt a karburátor.
2013. júl. 2. 23:18
 12/12 anonim válasza:
a szervizben csak meg mondják mi a baja mert ha nem látjuk akkor nem lehet semit se biztos ra mondani
2013. júl. 3. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!