Autopalyan mire kell nagyon odafigyelni?
Tegnap jott meg a jogositvanyom,amikor tanfolyamra jartam,csak egy nagyon rovid szakaszon kellett felmenni autopalyara. Tegnap mar el is gurultam anyukammal megtankolni a kocsit,es vissza,a Párom pedig azt szeretne,hogy autopalyan is vezessek,igy mikor legkozelebb talalkozunk,nekem kell majd olyan 20 percet az M0-on vezetnem. Tudom,hogy segiteni fog majd,csak arra lennek kivancsi,Nektek hogy ment az elso utatok autopalyan? Koszonom a valaszokat elore is!
U.i.: igen,lany vagyok,meghozza 18 eves,es nem,nem felek felmenni csak tanacsokat szeretnek kerni a tapasztaltabb soforoktol.
Emberek! Kezdjük már ott, hogy az M0 nem autópálya! AUTÓÚT!
Tele 80-as táblával. Amúgy 110 a max megengedett.
M0-on!
Mire kell figyelni: tükröket nézni, sebességhatárokat betartani, aki fel akar hajtani az M0-ra nagyon vigyázz velük, mert, ha nagy a forgalom és nem tudnak besorolni képesek a tolakodásra. Senki mellett ne menj párhuzamosan! Egyrészt magamból kiindulva nem szeretem, ha folyamatosan mellettem halad, ugyan az a személy.
"Vadállatokra" nagyon vigyázz! Pont az M0 halásztelki részén van.
Az nem kamionsáv, hanem kapaszkodó sáv. Ill. jobbra tartás van érvényben, szóval az "átsorolok, és ott megyek" nem éppen célravezető. Bár kapaszkodósáv jelenléte mellett a középső sávban még nem tartasz fel senkit. Meg hát ahogyan már fent is említették, az M0-ás csak autóút, a déli szektorban sebességkorlátozásokkal.
De hogy ne csak okoskodjak, nekem a felhajtás volt eleinte furcsa. Kellett idő, mire megszoktam, hogy gyorsítósáv azért van, hogy gyorsítsak. Utána a sebességgel már nem volt problémám, 1. autópályás utamon is rögtön 130 km/h-ra gyorsultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!