Van egy tíz éves Ford Focus 1.4 (55Kw 75 LE) autóm három éves akkumlátorral. Ritkán szoktam használni, ezért állás közben gyakran lemerül az akku. Van speciális töltőm, de az sok idő, mire feltölti. Mit csináljak, hogy ne merüljön le?
Nem tudod megakadályozni, hogy állás közben az akkumulátor ne merüljön.
De van pár megoldás a lemerülés lassítására, megelőzésére!
1.: Amit már írtak: leszeded a vezetékeket. Hártánya, hogy minden beállítás resetelődik. Rádióállomások, dátum, idő, minden ilyen és ehhez hasonló dolog. Ha téged nem zavar, akkor ezt alkalmazhatod. De ez sem segít, ha havonta legalább egyszer nincs megjáratva az autó (nem arra gondolok, hogy havonta elmész vele 5 km-re a Tescoba)
2.: Gyakrabban használod. Hátránya, hogy drágább, mert töb benzin fogy:)
3.: Kiveszed az akksit a helyéről, és beviszed valahová a házba, konnektor közelébe. Veszel egy mechanikus időkapcsolót pár száz forintért. Rákapcsolod az akksit a töltőre. Az időkapcsoló segítségével beállítod, hogy naponta mondjuk fél órán, vagy maximum egy órán át töltse az akksit. Aztán amikor kell, akkor csak bele tudod rakni a kocsiba.
4.: Gondolkozz előre! Ha ritkán használod a kocsit, akkor azok az alkalmak nem egyik napról a másikra jönnek elő. Tehát 24 órával a tervezett indulás előtt szépen felrakod töltőre, és semmi gond nem lesz.
Válassz ezek közül egy szimpatikus módszert:)
Kösz a segítséget! Egyébként nem akarom levenni a vezetéket (tehát, ahogy értettem: lekapcsolni az autóról), mert be szoktam kapcsolni a riasztót. Kertes házban élek igaz, meg garázsban van az autó, de a biztonság kedvéért éjszakára mindig bekapcsolom a riasztót.
Tölteni nappal szoktam, minden egyes akku kivételnél, ill. cserénél a rádiót, órát újból kell programozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!