Beragadt kezifek mi a teendo?
Lehet, hogy csak nagyon meghúztad a kéziféket és "kiakadt".
emeld fel a hátulját az autónak és kocogtasd meg a felnit vagy próbáld meg forgatni a kereket.
Vagy alámászol és megrángatod a kézifékbovdent.
Ez utóbbit egy autószerelő tanácsolta nekem ha egyszer beragad a kézifék.
Hogy ki ismételt meg kit?
Az 1. azt írta, hogy tologassa az autót kocogtassa meg a fékdobot, én meg azt, hogy a felnit kocogtassa vagy forgassa meg a kereket.
Egyik ismerősömnek is beragadt a kézifék és szólt, hogy tudnék-e neki segíteni.
Mondta, hogy nagyon erősen rántotta be.
Felemeltem a hátulját az autónak megnéztem mindkét kereket(megmozgattam), csak az egyik kereket fogta még a fék. Leszedtem a dísztárcsát és elkezdtem kocogtatni a felnit, és lás csodát elengedte.
Azért írtam, hogy a felnit kocogtassa mert gondolom kezdő és nem nagyon kellene az öntvény fékdobot ütögetnie, még a végén eltöri.
Kicsit költségesebb egy fékdob csere.
Az 1. azt írta, hogy feküdjön alá és nézze meg a "kötelet".
Milyen kötelet? Van ott kötél?
Én azt írtam, hogy rángassa meg a bovdent.
Nem mindegy, hogy szarba csapni vagy csapba szarni.
Vannak saját gondolataim és azok nem olyan alpárok mint a tied, hogy rögtön leszólom a másikat trágár megjegyzéssel.
Nem is folytatom a vitát, nem alacsonyodom le hozzád.
Azért írtam, hogy bowden mert az emberek 90% így ismeri.
Szerelőktől, boltosoktól is mind így hallottam.
Vannak autók amihez bownden van és van amihez kötél, mivel a kérdező nem írta le én a bowdenra gondoltam mert az gyakoribb.
Vannak vastagabb bowdenek is.
Bowden jelentése: sodrott huzal, mely a megvezetve mozgó alkatrészek közötti erőátvitelt végzi, (fékezésnél és váltásnál)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!