Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Beragadt kezifek mi a teendo?

Unicef0 kérdése:

Beragadt kezifek mi a teendo?

Figyelt kérdés
Ma az automon be akartam alitani a kezifek zsinort mert nem nagyon fogot.alitotam ben a kabinba de nem indul el az auto.ezek utan virsza alitotam a zsinort ahol wolt de igy sem.valakinek valami oklet?

2013. jún. 29. 18:19
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Probáld meg hátra tolni,v kerekek le ,fékdob körbe kalapálás ,v feküdj alá és nézd meg,hogy a kötél vissza-e ugrot /szerintem nem / mert meg ,van valahol szorulva,jól megszívattad magad. :-))
2013. jún. 29. 18:49
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Lehet, hogy csak nagyon meghúztad a kéziféket és "kiakadt".

emeld fel a hátulját az autónak és kocogtasd meg a felnit vagy próbáld meg forgatni a kereket.

Vagy alámászol és megrángatod a kézifékbovdent.

Ez utóbbit egy autószerelő tanácsolta nekem ha egyszer beragad a kézifék.

2013. jún. 29. 20:53
 3/7 anonim ***** válasza:
2-es ! Megismételted az 1-est!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2013. jún. 30. 10:05
 4/7 anonim ***** válasza:
20%

Hogy ki ismételt meg kit?

Az 1. azt írta, hogy tologassa az autót kocogtassa meg a fékdobot, én meg azt, hogy a felnit kocogtassa vagy forgassa meg a kereket.

Egyik ismerősömnek is beragadt a kézifék és szólt, hogy tudnék-e neki segíteni.

Mondta, hogy nagyon erősen rántotta be.

Felemeltem a hátulját az autónak megnéztem mindkét kereket(megmozgattam), csak az egyik kereket fogta még a fék. Leszedtem a dísztárcsát és elkezdtem kocogtatni a felnit, és lás csodát elengedte.

Azért írtam, hogy a felnit kocogtassa mert gondolom kezdő és nem nagyon kellene az öntvény fékdobot ütögetnie, még a végén eltöri.

Kicsit költségesebb egy fékdob csere.

Az 1. azt írta, hogy feküdjön alá és nézze meg a "kötelet".

Milyen kötelet? Van ott kötél?

Én azt írtam, hogy rángassa meg a bovdent.

Nem mindegy, hogy szarba csapni vagy csapba szarni.

2013. jún. 30. 10:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Ugyanazt írtad te balhere. Csak picit átformáltad. Mert saját gondolatod az nincs.
2013. jún. 30. 11:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen van ott kötél,méghozzá a kézifék kötél . Ez a hivatalos neve !!!! A bovdenek azok vékonyak,mint a te biciklid bovdene :-)) . Hallotál már olyat,hogy drót kötél ?
2013. jún. 30. 11:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Vannak saját gondolataim és azok nem olyan alpárok mint a tied, hogy rögtön leszólom a másikat trágár megjegyzéssel.

Nem is folytatom a vitát, nem alacsonyodom le hozzád.

Azért írtam, hogy bowden mert az emberek 90% így ismeri.

Szerelőktől, boltosoktól is mind így hallottam.

Vannak autók amihez bownden van és van amihez kötél, mivel a kérdező nem írta le én a bowdenra gondoltam mert az gyakoribb.

[link]

[link]

Vannak vastagabb bowdenek is.

Bowden jelentése: sodrott huzal, mely a megvezetve mozgó alkatrészek közötti erőátvitelt végzi, (fékezésnél és váltásnál)

2013. jún. 30. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!