Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jók az új HDI motorok? Mennyir...

Jók az új HDI motorok? Mennyire megbízhatóak a közösnyomócsöves dieselek?

Figyelt kérdés
2009. okt. 14. 16:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Én egy VW Caddy-t hajtottam előzőleg. 4 év és 200 000 Km után is olyan volt, mint az új. Egyszer kellett trélerrel vinni, amikor százas tempóban belementem egy nagy kátyúba, és leszakadt a váltóról egy alkatrész, ami miatt elfolyt a vátóolaj.

Most egy Peugeot Partner 1,6 HDI-m vam, ebbe még csak 50000 Km-t tettem, de eddig semmi baja. Kicsit többet eszik, mint a szívók, de jobban is megy.

2009. okt. 14. 16:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Egy biztos: nagyon mennek és nagyon nagy dolog ez a common rail technológia, dízelből ilyen erőt, nyomatékot még soha nem tudtak kinyerni. Viszont a javítása méregdrága, bármilyen alkatrészre is legyen szükség. A szívódízel nem megy valami jól, viszont valamivel tartósabb is és az alkatrész árai is viszonylag olcsók. Szóval nem létezik olyan, ami minden szempontból tökéletes lenne :)
2009. okt. 14. 23:40
 3/5 A kérdező kommentje:
monyuk azért nem annyira erősek pl amit néztem az 90lovas 2000-es motorral szerelt, az 1.9es vw pedig 110lovas elektromos adagolóval, de hallottam hogy sz*rok a hdi-k mert vmi szelep mindig elromlik és 80ezer a javítás hugyhogy már nem érdekel ink veszek egy tdi-t ami bizonyítottan megy hibanélkül 500-ezret:D
2009. okt. 15. 11:52
 4/5 anonim ***** válasza:
vegyél akkor TDI-t de az eszi az olajat mint az állat!!!
2010. máj. 2. 13:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Mintha a TDI nem lenne közös nyomócsöves... Úgyanúgy common-rail az összes újabb TDI is, ugyanúgy, mint a HDI is, a kettő közt a különbség csak annyi, hogy a VW motorok jóval többet elmennek. Viszont a Renault dízelmotorok legendásan nem eszik az olajat, ez tény. Ami még nem common rail: 2.5 V6 TDI, 2.5 (sor 5) TDI, 1.9 PD TDI, 2.0 PD TDI, 1.9 TDI, 1.9 SDI
2010. szept. 20. 02:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!