Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW e36 Compact. Megéri?

BMW e36 Compact. Megéri?

Figyelt kérdés

Egy ilyen autót szeretnék venni. Ez lenne a 2. autóm. Szerintetek érdemes ilyet venni? Milyen véleménnyel vagytok róla? Vannak jellegzetes hibái?

316i vagy 318i között vacillálok. Ti melyiket javasoljátok?

2013. jún. 23. 19:11
 1/10 anonim ***** válasza:

rengeteg motor van, de nehéz jót találni, általában a láncost szokták ajánlani:

[link]

[link]

[link]

2013. jún. 23. 20:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Első, az M44-et kihagytad. :) Az M40 motor messziről kerülendő, de úgy tudom azt compactba nem is szerelték. Ha négyhengerest veszel, akkor szerintem 318ti-t vegyél, amiben M42 vagy M44 16 szelepes motor van, 140 LE-vel. A 316i szerintem túl gyenge.
2013. jún. 23. 23:16
 3/10 anonim ***** válasza:
az 1.9-es 16i azért annyira nem rossz, inkább nyomatékos mintsem sportos pörgős motor, már 3 ezer alatt csúcsnyomatékon van, a 16 szelepes m44 meg m42 pörgős motorok, azért nagyobb a csúcsteljesítményük is, de alacsony fordulaton döglöttebbek, fogyasztás szempontból ez nem túl előnyös, ha meg repeszteni akarsz felejtsd el a 4 hengert :)
2013. jún. 24. 15:42
 4/10 anonim ***** válasza:
Inkább arra figyelj, hogy sokak szerint (és szerintem is) ez a legpocsékabb BMW, és nem csak a BMW-k között hanem úgy általában is.
2013. jún. 24. 19:50
 5/10 A kérdező kommentje:
Miért is?
2013. jún. 25. 10:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Azért mert valójában az egy E30-as,csak az eleje E36.

Sedan,Coupe vagy kombi. A Compact mindig az előző generáció!

És szerintem csúnya is. A hátulja!

2013. jún. 26. 00:01
 7/10 anonim ***** válasza:

A vezérműszíj cseréje max. 30 ezer a vezérműlánc és egyéb tartozékok 120.

Nem hinném hogy a láncost kéne preferálni.

2013. jún. 26. 00:02
 8/10 A kérdező kommentje:

Ezt most nemigazán értem.Hogy érted, hogy ez még az előző széria, csak az eleje az új?

Ez elvileg E36, csak kicsit rövidebb, és 3 ajtós, nem?

2013. jún. 26. 09:18
 9/10 anonim ***** válasza:

A compactok hátsó futóműve megegyezik az E30-cal, ezért írta. Szerintem ezzel semmi baj nincs. Egyszerűbb konstrukció, kevesebb hibalehetőség.

Tudomásom szerint a vezérműláncnak nincs csereperiódusa, hanem élettartamra szól. A szíjas motort nem a szíj miatt nem szabad ajánlani, hanem azért, mert gyakori hiba a vezérműtengely kopása, a hidrotőkék csattogása, amik teljesítményvesztést is okoznak a gusztustalan szelephang mellett.

2013. jún. 26. 13:21
 10/10 Lezgor válasza:
Szia! Attól függ, hogy hova kell, én már a 2.at koptatom. Kicsi kocsi, mindenhova elfér, fürge, jótestű, és sztem az 1.6 is elég mindenhova ha nem versenyezni akarsz. Talán az 1.8as ha többet mész hosszú útra, de az 1.6 is vígan elmegy 130-cal a világ végére. Csak nehogy úgy járj mint én, hogy mikor megveszed az egyiket, tuti, hogy egyből majd az erősebb/nagyobb kell :)
2015. jan. 22. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!