MOTOROZÁS FOCIPÁLYÁN - Jogosítvánnyal, bukósisakkal, papírokkal ellátott motorral, községi focipályán. Szabad?
Történet:
Kint motoroztunk 6-an (15 évesen)a községi KÖRBEKERÍTETT (nem karbantartott) focipályán, mikor odajött a polgármester és lekezelő, bunkó stílusban kitiltott minket a területről, és leadta elvileg az adatainkat a rendőrségnek, + mondta hogy innentől minden lépésünkről tudni fognak a rendőrök és figyelni minket. A szüleinket meg kiértesíti levélben a "rongálásról".
Ez jogos, vagy nem? Csak részben?
A focipálya nem motorozásra való még akkor sem, ha úgymond "nem karbantartott"!
A "lekezelő, bunkó" stílus lehet, hogy csak nektek az, mert épp nem nyalta ki a s*ggeteket! Erről érdemes lenne meghallgatni a másik felet is, mert lehet, hogy épp ti szólogattatok be neki!
Kihangsúlyozod, hogy körbekerített területről van szó, amihez a polgármesternek, vagy a helyi sportklubnak több köze van, mint nektek!
Leadta az adataitokat a rendőrségnek? Hogyan? Igazoltatott, ti meg átadtátok naki az irataitokat? Mert ehhez pl. nincs joga. Inkább csak beszaratott, ami a kérdés alapján úgy látszik legalább részben sikerült is neki! A szüleitek értesítése rendben van, ha akar levelezhet velük bármikor.
Kis településen mindenki ismer mindenkit, szóval nem kellett igazolvány...
Nem azért kérdeztem mert "beszaratott", hanem mert ezt találtam ezzel kapcsolatosan:
Ha az a focipálya közforgalomtól elzárt( körbe van kerítve és van valamiféle kapu, sorompó...) akkor motorozhatsz.
A forgalomban nem lehet részt venni jogsi nélkül. Forgalomtól elzárt területen, lehet jogsi nélkül is motorozni, autózni, amennyiben a terület tulajdonosa engedélyezi.
Meg nem olyanok vagyunk akiket körbeugrálnak otthon a lekezelő, bunkó stílus alatt meg azt értem, hogy nem megkért hogy menjünk el hanem parancsolt és felemelte a hangját stb...
"Forgalomtól elzárt területen, lehet jogsi nélkül is motorozni"
Ha a tied vagy a tulaj beleegyezik. Ha nem, akkor birtokháborítást követsz el...
Köszönöm a válaszokat :)
Megkaptuk a magunkét a szüleinktől, szóval nem azért írtam ki, hogy itt is ezt olvassuk. Azért mociztunk ott mert friss a jogsi és gyakoroltunk.
Igen az önkormányzaté, a klubbos ötlet és a fűnyíró is nagyon jó. Köszönjük.
"Azért mociztunk ott mert friss a jogsi és gyakoroltunk."
Nehogy már azt mondd, hogy nincs a faluban elég hely, ahol úgymond gyakorolhattok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!