Milyen sűrűn takarítjátok az autótokat? Jöhetnek képek is, hogy hogyan néznek ki kost. Osztályozd egy 10-es skálán, hogy mennyire tiszta! (1-nagyon piszkos,10-nagyon tiszta)
Havi 1x mosom le itthon, kézzel. A belsejét is ugyanekkor porszívózom és törölgetem ki.
10-es skálán átlagban olyan 6-7 körül mozog. :)
Általában 1-1,5 hetente lemosom, de a színe miatt nagyon látszik rajta a kosz. A belseje az mindig tiszta.
Összességében általában 7,5 :D
A páromé, de én fogom lemosni az üvegfelületeit, mert enyhén zavar (pedig nem vagyok tisztaságmániás).
Tavaly tél elején vettük, úgyhogy nem tudom, milyen gyakran takarítjuk, már gondoltam rá, hogy kéne. A párom már kétszer ráöntött egy locsolókannányi vizet a szélvédőre, így szerinte teljesen OK. Én azért kiszedném a bodzavirágokat az ablaktörlő környékéről (meglepően sok össze tud gyűlni ott). Bár jobban néz ki, mint amikor mindenütt akácvirág volt rajta.
Szegény kis Yaris mellékjármű, de a motorokkal is hasonló a helyzet. A páromét az eső mossa, a sajátomat picit megmosom évi egyszer egy szép kellemes enyhe napos délután (de úgyse férek be a rejtettebb, de látható helyekre), utána 2 nappal megint piszkos lesz, de ez ilyen.
Az autó 3, a motorok 4? Ilyen normálisan piszkos, amilyen takarítás nélkül, földút mellett lakva (a motorok le vannak takarva, az autó a bodza alatt áll. Bodzaéréskor el kell onnan szedni, hogy ne menjen le 2-re).
A motorok is el tudják érni a 2-t (földúton sáros időben, ilyenkor a munkába járós motornak nem látszik a féke, csak egy sártömb), az 1 lenne az, hogy egész nyáron letakaratlanul áll az adott jármű, guanó, növényzet, plusz sáros időben elmegy mellette valami nagy kerekű mezőgazdasági gép és a kereke eltűnik a sárban.
Mert ugye nem ugyanúgy osztjuk be a skálát, nem egyértelmű ez.
Hetente muszáj lemosnom, mert nagyon zavar a sok döglött bogár az autó elején és a szélvédőn. Sokat megyek autópályán úgyhogy már egy út után is meglátszik a rengeteg bogárhulla. A felnik is elég hamar porosodnak.
Mosás után hogy ne legyen foltos a felület egy mikroszálas puha kendővel át is szoktam törölni.
1-1,5 havonta vaxolom is.
Belül szintén egy-két hetente kiporszívózom, a műszerfalat áttörlöm ápolószerrel, az üléseket bőrápolóval.
Egy-két havonta a motorteret is át szoktam törölni egy ronggyal. Letörlöm a port, olajnyomokat. Szervizben sokszor látom, hogy az enyémnél fiatalabb autók motortere tiszta por, föld meg olaj.
Nincs patyolat tiszteság, mert használva van az autó, de az átlagosnál igyekszem tisztábban tartani.
Olyan 8-9/10-et adnék magamnak.
Az autó kívülről: [link]
Belülről: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!