Anyukák! Mivel takarítjátok a mosógépet? Milyen gyakran?
40 fokon szoktam mosni és ecettel öblítek. A tegnapi mosásból kivett ruhákon ilyen barna trutyis darabok voltak. Szaguk nincs, viszont jól rászáradnak a ruhára...
Gondoltam csinálok egy üres mosást ecettel, 60 fokon, mert biztosan koszos a mosógép. Kimostam újra a ruhákat és megint olyanok lettek. Igaz már kevesebb volt a folt.
A világos gyerekruhákat be se merem tenni addig amíg ki nem tudom takarítani. Szóval mit vegyek, mi az ami tuti átmossa a gépet?
Még sosem tisztítottam a gépet belülről,pedig már 6-7 éve megvan.
bár lehet a 90 fokon fehér mosás kitisztitja nekem eléggé (fehér zoknikat,rongypelust mosok azzal,kb évente ötször)
Nálunk nagyon kemény a víz, és mikor ideköltöztünk nem is nagyon foglalkoztam vele addig amíg a dobon meg nem jelent a vízkő... Na azóta ecettel öblítek...
Az öblítős tartály tényleg tele lehet ilyen moszatokkal, azt érdemes egy rossz fogkefével jól átsikálni, esetleg hipóba v. domestosba áztatni, hogy ne legyen penészes...
Az üres mosást úgy csináld, hogy 1 liter vagy több is lehet, de 20% os ecetet önts a mosógépbe éjszakára, próbáld jól átlocsolni, a mosópor-öblítő adagolót is...
Ha letelt az éjszaka akkor indíts egy forró programot ami jól átmossa, nálunk ez 95 Cfokos...
Sajnos többet nem tudsz tenni...
Nekem az a tapasztalatom, hogy vehetsz akármilyen csodaszert, mosógéptisztítót (bár kipróbálni ki lehet), a hagyományos szereknél nincs jobb!!!
Egyébként néha moss kicsit magasabb hőfokon, kb. havi egyszer elég... és az is tisztít!!
Én ugyan így jártam, 60 fokon üres mosást, ... igazából nekem nem felül töltős mosógépem van, így az enyém azért macerás, mert minden mosás után papírtörlővel ki kell törölnöm pontosan ezt barna motyót, ahol ilyen gumi rész van. Kimosom továbbá a tartály részt, ahova teszem a mosószert, öblítőt, és ugyan ilyen lesz. A lányom ünneplős ruháját fogta be, azt hittem, megőrülök.
Nincs magasabb hőfokod? Vagy egy 2.45 körüli hosszú mosás programod?( ugyan így 60 fokon? ) Mert nekem ez utóbbi vált be, igaz, a gumit törölgetem azóta is, de legalább a ruhák nem lesznek olyanok!
A mosószer adagoló nem piszkos, mert a dobba teszem a gélt. Az ecet meg nem csinál trutyit az öblítővel ellentétben.
Megnéztem a gumit az ajtónál... hát nem volt szép látvány... Nem is jön le :(
Azt hittem a 60 fok elég lesz, de akkor indítok egyet 90 fokon, több ecettel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!