Gázadásra rángat az autó, de csak alacsony fordulattól majd 2000 től kb abbamarad, és erőtlen is, mitől lehet?
Golf IV. 1,6 benzin AKL 8 szelepes.
Rátettük a hibakód olvasót, ami írt is ki hibát valami szondára...de töröltük újra beindítottuk nem írta ki újra. Azonban a Hall szondára minden törlés ellenére hibát ír ki beindítás után. Viszont arra gyanakszom a lambda szonda sem okés. Mit gondoltok?
Régen 2 esben ha adtam gázt csak úgy ment a motor, most meg még rángat is 900-2000ig és semmi erő. Plussz, fura szag is van a kocsiban...amolyan kipufogóból származhat...mindez azótta hogy gyűrűzték a kocsit, meg amit szoktak ilyenkor...kivéve a fúrást. Mivel sok olajat evett, ezért kellett gyűrűzni.
Komolyan nem értem az embereket. Nem merek venni használtautót, mert nem tudják az emberek használni őket.
2000 alatt akarsz gyorsítani egy benzines autóval? Nem kell csodálkozni, hogy rángat. Ezen a fordulaton kínzod a motort. Csak gurulni szabad ilyen fordulaton, amint gyorsítani akarsz, válts vissza. Én azt mondom, ez a fordulat még dízelnél is határeset. Mindenhol azt erőltetik a TV-kben, hogy minél alacsonyabb a fordulat annál kevesebbet fogyaszt. Hát téved aki ezt mondja. Minden motor ott fogyaszt a legkevesebbet, ahol a nyomatékcsúcs van. Ez SZÍVÓ benzinmotornál 3-4k között van általában. Turbósnál megjöhet hamarabb is, attól függ milyen a motor. Ha régifajta turbós, akkor 3 eleje, vagy ha mai szenny tsi-k meg az ilyen downsizeing s*arok, akkor megjön 2 alatt kicsivel, hogy a boldog vevő a tudta nélkül bas*za szét az autót, és vehessen másikat.
Kérdésre válaszolva:
A tied valószínűleg azért rángat már, mert már szétkopott. VAGY
Hallgassatok a hibakódra, nem véletlen találták azt ki. Irány a szerviz, és ott tudják mi okozhatja a hibakódot. Lehet, hogy csak egy szenzor, de lehet, hogy tényleg valami nem okés ott.
Szia!
Nekem is hasonló volt a gondom a Golf 4-emmel, de nekem a gyújtással volt a gond. A trafó is rossz volt és a kábeleket is ki kellett cserélni. Azóta kutya baja.
Mennyi mágus van itt...
Ha a Hall-jeladót írja be az 1.6sr és gyenge a motor akkor 95% rá az esély, hogy el van rakva a vezérlés... Ellenőrizni kell a gyári! beállítási jeleket hogy a főtengely és a vezérműtengely szinkronban vannak e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!